2023. szeptember 24., vasárnapMa Gellért napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 400,00 Ft
2023.09.24. Gellért Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 400,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Elverte a jég az országot, több hullámban érkezik a hidegfront

Elverte a jég az országot, több hullámban érkezik a hidegfront

A hidegfront első hullámában több helyen ömlött a víz és a jég – írja az Időkép. Volt, ahol kiadós mennyiségű, apró szemű jég esett, kifehérítve a kerteket. 

Az első hullámban érkezett zivatarok az ország keleti felét, többségükben a keleti harmadot érintették. Napkeltekor bámulatos rózsaszín peremfelhővel érkezett meg északon a front, majd dél, délkelet felé haladva több helyen kísérte jég, felhőszakadás az útját.

Egy későbbi cikkükben arról írnak, kora délután Szlovákia felől újabb zivatarok léptek be az országba, melyek csaknem szabályos láncot alkotva vonulnak dél-délkelet felé. A zivatarok nyomában több fokkal visszaesett a hőmérséklet, egy csapásra szinte október végének megfelelő idő lett, 15 fok köré hűlt le a levegő.

Bükkszentkereszten már-már lapátolni lehetett a jeget.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/09/03/idojaras-elorejelzes-hidegfront-jegeso-zivatar-lehules-borsod-abauj-zemplen-varmegye/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Miután megverték a Republic technikusát, lecserélték a teljes biztonsági személyzetet Dunaszerdahelyen

Miután megverték a Republic technikusát, lecserélték a teljes biztonsági személyzetet Dunaszerdahelyen

Mint arról az Index is beszámolt, tettlegességig fajult a Szlovákiában megrendezett Csallóközi Vásár péntek esti …