2023. december 10., vasárnapMa Judit napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2023.12.10. Judit Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Elterjedt módszerrel lopnak banki adatokat a csalók

Hirdetés

Elterjedt módszerrel lopnak banki adatokat a csalók

A hívószám-hamisításnál nem a hívást kezdeményező valódi telefonszáma jelenik meg a készüléken, hanem egy másik, a hívó által előre beállított azonosító. A csaló azért hajtja végre a számcserét, hogy elnyerje a bizalmat: a beérkező híváskor a kijelzőn a telefon névjegyzékében látszólag egy közismert szolgáltató száma tűnik fel – ismertette az MTI az NMHH közleményét.

A csalók úgy próbálják megszerezni a banki vagy kártyaadatokat, hogy próbálják elhitetni, hogy a felhasználó ténylegesen egy banki alkalmazottal beszél. Az NMHH felhívta a figyelmet, hogy nem szabad megbízni a hívóban és a készüléken megjelenő hívószám valódiságában.

Ha egy bűnöző pénzt akar szerezni, akkor a személyes és a bankszámla-, bankkártyaadatokra lesz kíváncsi

Hirdetés

– jelezték.

Hozzátették, hogy amennyiben csalóra gyanakszunk, inkább szakítsuk meg a beszélgetést, és a hívást jelentsük a pénzintézet számára. Ha bizonytalanok lennénk abban, hogy valóban arról a számról keresnek-e bennünket, mint amit a telefonunk megjelenít, akkor inkább hívjuk vissza az illetőt – javasolták. 

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/10/31/csalok-atveres-hivoszam-hamisitas-nmhh-csalas-adahalasz-banki-adatok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Három év börtönt kapott a honvédségtől eltávolított szexuális ragadozó

Dobó Dénes közleménye szerint a katonai tanács a vádlottat kétrendbeli szexuális kényszerítés bűntettének kísérletében mondta …