2023. március 27., hétfőMa Hajnalka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.03.27. Hajnalka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Elsírta magát a magyar mentős, több mint tíz óra után sikerült megmenteni egy török kislány életét

Hirdetés

Elsírta magát a magyar mentős, több mint tíz óra után sikerült megmenteni egy török kislány életét

Több magyar mentőcsapat is érkezett Törökországba, amelyet két napja rendkívüli földrengés rázott meg. A kutató-mentő szervezetek együttesen több élő embert is megtaláltak a romok alatt, és közülük néhányat már sikeresen ki is emeltek.

Az egyik ilyen eset után szólaltatta meg az ATV Pavelcze Lászlót, aki éppen arról beszélt, hogy a feladat napok óta változatlan, minél több ember életét megmenteni.

A hat kimentésre szorulóból már kettő kint van, a harmadik folyamatban van. Úgy gondolom, hogy a lelkiismeretünk hajt bennünket, dolgozunk azért, hogy mindenki kikerüljön

– ismertette az előttük álló feladatokat a férfi, amikor hirtelen elakadt a szava, nagy levegőt vett, majd könnyek szöktek a szemébe. Mint néhány másodperccel később kiderült, az egyik mentéstől hatódott meg.

Hirdetés

Ezért a kislányért több mint tíz órát küzdöttünk, úgyhogy nem volt meg minden felszerelés, hajtani kellett, hogy meglegyen, utasításba kaptuk, hogy hagyjuk itt a helyszínt

– mesélte Pavelcze László az ATV-nek az ötéves kislány kimentése után nem sokkal.

Magyarország is támogatja a bajbajutottakat 

Magyarországról több mentőcsapat is érkezett Törökországba: az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kutató-mentő csapatán, a Hunor Mentőszervezeten kívül jelen van még a Terrorelhárítási Központ speciális mentési egysége, a Baptista Szeretetszolgálat speciális mentőcsapata, a HUBA Rescue24 Tűzoltó és Kutató-Mentő Nemzetközi Csoport és egy sürgősségi ellátást végző, 19 tagú egészségügyi csoport hét mentőkutyával. Továbbá az Életjel Mentőcsoport és a Református Szeretetszolgálat csapata is úton van a katasztrófa helyszínére.

Szijjártó Péter a győri repülőtérről jelentkezett be szerda délután, ahol többek között elmondta, hogy a külügyminisztérium 50 millió forintos támogatást adott a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak, amely mobil klinikáit a katasztrófa sújtotta területen állítja fel.

Tizenegyezer felett a halálos áldozatok száma

Szíriában a hétfői földrengések halálos áldozatainak száma meghaladta a 2500-at a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/02/08/torokorszag-foldrenges-katasztrofa-sziria-mentes-kislany/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tovább csökken az élelmiszerárak inflációja

Hétfő reggel már írtunk arról, hogy a SPAR-nál is bejelentettek egy nagy árcsökkentő programot. Az …