2021. október 26., keddMa Dömötör napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 341,00 Ft
2021.10.26. Dömötör Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 341,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Előválasztás: kínos kommunikációt és felelősséghárítást lát az elemző

Hirdetés

Előválasztás: kínos kommunikációt és felelősséghárítást lát az elemző

Kovács János politikai elemző, Az elemző szemével blog és Facebook-oldal szerzője kínosnak tartja az ellenzéki pártok ellentmondásos kommunikációját az előválasztás szombati leállásáról.

Kínos. Ellentmondásos kommunikáció, zavaros magyarázkodás kínai hackerekről, nagy választói érdeklődés miatt újraindítandó informatikai rendszerről. Közben egyes szavazópontokon zajlott a szavazás, papíralapú adminisztráció mellett, míg más sátrakban központi utasításra időben leálltak. Átmeneti zavarról volt szó, majd kiderült: hétfőig nem kezdődik újra a procedúra

írja a közösségi oldalán.

Az elemző úgy véli, most az ellenzéki pártközpontok „érdeke a felelősséghárítás, és lehetőleg az összeesküvés-elméletek terjedése”. Ugyanakkor két nagy problémát lát ezzel kapcsolatban.

Hirdetés

Kovács János szerint egyrészt egy ilyen technikai fiaskó gyengíti a professzionalizmusba, áttételesen a kormányképességbe vetett választói hitet, a zavaros magyarázatok pedig a szervezők hitelességét csorbítják. Másrészt – teszi hozzá – az előválasztás akkor lehet sikeres, ha képes tiszta viszonyokat teremteni, és nem kísérik botrányok, relatíve magas a részvétel, a vesztesek pedig elismerik az eredmény legitimitását.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/09/18/az-elovalasztas-akkor-lehet-sikeres-ha-tiszta-viszonyokat-teremt/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szigorításra készül a főváros a járvány miatt

Szigorításra készül a főváros a járvány miatt

A Fővárosi Operatív Törzs mai megbeszélésén dönt arról, hogy a fővárosi önkormányzat által fenntartott bentlakásos …