2024. április 25., csütörtökMa Márk napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2024.04.25. Márk Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Előkerült Magyar Péter első nagy interjúja, ezeket mondta benne

Hirdetés

Előkerült Magyar Péter első nagy interjúja, ezeket mondta benne

Varga Judit volt igazságügyi miniszter pár napja Hajdú Péter műsorában beszélt részletesen arról, hogy milyen volt a házasságuk Magyar Péterrel. A korábbi tárcavezető a beszélgetés egy pontján azt mondta, hogy Magyar neki köszönhette a sokmillió forintnyi javadalmazással járó korábbi pozícióit (ami egyébként a hivatali visszaélés gyanúját is felvetheti).

A Menedzsment Fórumnak (Mfor) most emlékeztetett arra, hogy a 2019. július 25-én ők közöltek először interjút Magyar Péterrel, miután kinevezték a Diákhitel Központ élére (a dátum abból a szempontból is érdekes lehet, hogy Varga Juditot fél hónappal korábban nevezték ki igazságügyi miniszternek).  Az Mfor azt is megjegyezte az interjúval kapcsolatban: „Tulajdonképpen nincs semmi meglepő Magyar Péter üstökösszerű felbukkanásában, közel öt éve ugyanilyen váratlanul tört be a hazai gazdasági életbe”. 

Mint írták, először egy 2019. június 11-ei közlemény tudatta, hogy „A Diákhitel Központ Zrt. felett tulajdonosi jogokat gyakorló MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt. Alapítói Határozata értelmében Bugár Csaba vezérigazgató munkaviszonya 2019. június 7. napján megszűnt. Az Alapító a Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatójává 2019. június 8. napjától határozatlan időtartamra dr. Magyar Pétert nevezte ki”. Megjegyezték: a közleményt – szokatlan módon – nem intézményesített formában írták alá a Diákhitel Központ (DHK) nevében, hanem maga Magyar Péter jegyezte. Ezt követően kért az Mfor interjút Magyartól, aki ennek a kérésnek eleget is tett. 

Hirdetés

„Arról, hogy miért engem választottak, a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) vezetőit kellene megkérdezni”

Az interjú elején rögtön az első kérdésben arról kérdezték meg Magyart, hogy tudja-e, miért rá esett-e a választás, és meglepte-e az, hogy kinevezték a Diákhitel Központ élére. Magyar Péter erre azt mondta:

Arról, hogy miért engem választottak, a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) vezetőit kellene megkérdezni. Meglehet, hogy az eddigi szakmai életutam mellett a döntésben az is szerepet játszott, hogy a Diákhitel Központ egyik első ügyfele voltam, s az illetékesek úgy gondolhatták, hasznos lehet, ha egy fiatalos, a terméket ismerő, annak előnyeit és hátrányait megtapasztalt ember áll a cég élén. Ez szerintem marketing- és kommunikációs szempontból is jó dolog.

Hozzátette azt is, hogy a felkérés abból […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/03/31/magyar-peter-varga-judit-hazassag-konlfiktus-diakhitel-kozpont-interju/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Befejezték a Balaton vízeresztését

Befejezte a Balaton vízeresztését a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság szerdán a siófoki vízszintszabályozó zsilip zárásával – …