2021. május 12., szerdaMa Pongrác napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.05.12. Pongrác Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Előírhatja-e a munkahelyünk, hogy beoltassuk magunkat?

Hirdetés

Előírhatja-e a munkahelyünk, hogy beoltassuk magunkat?

Teljesen felforgatta az életünket a koronavírus-járvány, de a normális élethez való visszatérés sem lesz egyszerű. Az újranyitás során olyan jogi kérdésekkel szembesülünk a munkahelyünkön is, amelyekkel korábban nem találkoztunk. Az egyik ilyen az oltáshoz kapcsolódó problémakör: kötelezhetnek-e rá, és egyáltalán, kire tartozik, hogy beoltattuk-e magunkat?

Markóczy Réka, az act Bán és Karika Ügyvédi Társulás jogásza arra hívta fel a figyelmünket, hogy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) állásfoglalása szerint az alacsony kockázatú munkakörök esetén, ilyen például az állandó home office, nem indokolható az adatkezelés, tehát nem tudhatja a munkáltató, hogy a munkavállalók megkapták-e az oltást.

Jogszerű akkor lehet, ha a foglalkoztató például kórházak koronavírus-osztályain használt műszerek javítását végzi, vagy egy olyan szociális intézmény, amely bentlakói védelmének érdekében tart igényt az ilyen jellegű adatokra.

Kulcsár Zoltán és csapata rendszeresen publikál a védettségi igazolványt érintő kérdésekről. Az adatvédelmi szakjogász leszögezte, ebben a témában különböző vélemények léteznek, de úgy gondolja, hogy a jelenlegi jogszabályi környezetben nem tudhatja a munkáltató, hogy a kollégák be vannak-e oltva.

Hirdetés

Ezt abból vezette le, hogy a munkahely kötelezővé sem teheti a vakcinát.

Ha nincs jogalapja annak, hogy a munkaadó kötelezővé tegye, akkor onnantól kezdve az ilyen jellegű adatkezelés is jogellenes, legalábbis mi így értelmezzük a helyzetet, a jogszabály az elmúlt évekkel ezelőttihez képest nem változott, a gyakorlat sem változhat. Több évtizede azt mondja az adatvédelmi hatóság és az adatvédelmi biztos is, hogy a munkaadó egészségügyi adatot nem kezelhet, csak annyit, hogy a munkavállaló a munkakör betöltésére alkalmas vagy sem.

A szakjogász ezt azzal egészítette ki, hogy egyelőre választási szabadság sincs, ez a diszkrimináció szempontjából azért fontos, mert lehet, hogy sokan szeretnének

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/04/25/kotelezove-teheti-e-a-munkahelyunk-hogy-beoltassuk-magunkat-/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az Index népe szólt: megvan az ellenzéki favorit

Az Index népe szólt: megvan az ellenzéki favorit

Reggeli cikkünkben részletesen foglalkoztunk vele, hogy a közvélemény-kutatási adatok alapján Karácsony Gergely és Jakab Péter …