2021. november 30., keddMa András, Andor napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 368,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 353,00 Ft
2021.11.30. András, Andor Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 368,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 353,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Elmúlt az előválasztás felhajtó ereje, a Fidesz kissé erősítette a pozícióját

Hirdetés

Elmúlt az előválasztás felhajtó ereje, a Fidesz kissé erősítette a pozícióját

A 2021. október 26. és november 5. között készített adatfelvétel alapján az Idea Intézet megállapította, hogy elmúlt az előválasztás közvetlen, napirend- és így közvéleményformáló hatása.

Október végén, november elején a hat együttműködő ellenzéki párt közös listája a teljes, választókorú népességen belül egy százalékponttal vezet a Fidesz–KDNP előtt: az ellenzék 39, a kormánypárt pedig 38 százalékon áll. Az elmúlt hónaphoz képest a Fidesz esetében semmilyen mozgás nem történt, míg az ellenzék esetében egy százalékponttal csökkent a támogatottság.

A választáson legaktívabbnak számító, biztos szavazó pártot választók rétegében ugyanakkor történt némi elmozdulás. Míg az előválasztás időszakában készített mérés esetében az ellenzék és a Fidesz–KDNP teljesen kiegyenlített támogatottsággal rendelkezett, október végére, november elejére visszaállt a korábbi rend.

A közvélemény-kutatás szerint a rendkívül aktív, már most jól mozgósított, és az elszánt fideszes szavazói tábor következtében újra a kormánypárt vezet három százalékponttal. Ez az eredmény úgy következett be, hogy a Fidesz lista támogatottsága 1 százalékponttal növekedett, miközben az ellenzéki listáé 2 százalékponttal csökkent.

Hirdetés

Bár mindkét változás ebben a szűk választói tömbben hibahatáron belüli, a mozgás iránya azt jelzi, hogy elmúlt az előválasztás közvetlen napirend és ily módon közvéleményformáló hatása

– közölte az Idea Intézet.

A választáson biztosan résztvevő preferenciával rendelkezők körében a parlamenten kívüli kisebb pártok együttes támogatottsága 6 százalék, ami megegyezik az egy hónappal korábban mért értékkel, ugyanakkor van 1 százaléknyi szavazó, aki egyéb pártokra kíván szavazni.

A pártok támogatottsága, 2021. október végén, november elején:

  • A Fidesz–KDNP […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/11/15/elmult-az-elovalasztas-felhajto-ereje-a-fidesz-kisse-erositette-a-poziciojat/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Túlélésre rendezkedtek be egyes szociális intézmények

Túlélésre rendezkedtek be egyes szociális intézmények

A probléma különösen súlyosan érintheti a hátrányosabb helyzetű térségeket, írta a Napi.hu. A szegényebb járásokban …