2021. október 18., hétfőMa Lukács napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 310,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2021.10.18. Lukács Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 310,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Elk*rtuk: Karácsony Gergely szégyellné utasítani a mozikat, hol mit játsszanak

Hirdetés

Elk*rtuk: Karácsony Gergely szégyellné utasítani a mozikat, hol mit játsszanak

Nem főpolgármesteri kompetencia meghatározni, melyik moziban milyen filmet vetítsenek, arról a cégvezetők hoznak szakmai döntést – mondta el Karácsony Gergely a Fővárosi Közgyűlés ülésén, miután a napirend előtti vitában Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője nehezményezte, hogy a fővárosi tulajdonú Budapest Film mindössze egy moziban, egy időpontban kívánja vetíteni a 2006-os őszi események ihlette Elk*rtuk című játékfilmet.

Szégyelleném, ha utasítást kellene adnom, melyik moziban, mit játsszanak 

– mondta a főpolgármester. Szavait Gy. Németh Erzsébet azzal egészítette ki, hogy a Budapest Film vezetése dönti el, milyen filmet, melyik moziban, meddig játszanak.

Ha a film dübörögni fog, minden mozi ezt fogja játszani Budapesten

Hirdetés

– jelentette ki a kultúráért is felelős főpolgármester-helyettes.

Kapcsolódó

Elkxrtuk: Kálomista Gábor felháborodott, a Corvin mozi megnyitotta termét

A többi mozi egyelőre nem tűzi műsorra a Gyurcsány-filmet.

A közgyűlés ezután rátért az előre meghirdetett napirendi pontokra. Egyhangúlag döntött arról, hogy száz hajléktalan befogadására alkalmas éjjeli menedékhely kapjon helyet a Gyáli úti hajléktalanszálló épületében. Ennek előzménye, hogy a fővárosi önkormányzathoz visszakerült egy mintegy kétezer négyzetméteres épületrész, amelyet felújítottak és férőhelyeket alakítottak ki benne. Ez alkalmas a fővárosi ellátórendszer egyes zsúfoltabb éjjeli menedékhelyeinek tehermentesítésére, ami a pandémiás helyzetben, egy esetleges negyedik hullám során a közeljövőben különösen fontos lehet – hangsúlyozták az előterjesztésben, amely szerint az épületben lévő kisebb méretű szobákban párok is szállást kaphatnak. 

A női és a páros férőhelyek ilyen típusú ellátásban kuriózumnak minősülnek, és ez hozzájárulhat ahhoz, hogy több hajléktalan válassza az intézményi elhelyezést.

A közgyűlés jóváhagyta, hogy a Fehér köz nappali melegedője melletti területen elhelyezett húsz lakókonténert is bevonják az ellátásba. A konténerek egyenként 14,4 négyzetméteresek, két ember elhelyezésére alkalmasak. A döntés értelmében így negyven hajléktalan befogadására alkalmas éjjeli menedékhely jön létre.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/09/29/fovarosi-kozgyules-elkxrtuk-bkk-hajlektalanok-karacsony-gy.nemeth-tutto-lang/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Cáfolják, hogy Orbán Viktor államfő akarna lenni

Cáfolják, hogy Orbán Viktor államfő akarna lenni

Fake news, nem foglalkozunk vele − reagált az ATV-nek Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke arra a felvetésre, miszerint …