2022. július 7., csütörtökMa Appolónia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
2022.07.07. Appolónia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Elkezdődik a költségvetés vitája a parlamentben

Hirdetés

Elkezdődik a költségvetés vitája a parlamentben

A héten hétfőtől péntekig folytatja a munkáját az Országgyűlés, az ötnapos ülést pedig az indokolja, hogy megkezdődik Magyarország 2023-as költségvetésének a vitája. Varga Mihály pénzügyminiszter még két héttel ezelőtt adta át a törvényjavaslatot Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének.

A jövő évi költségvetés a rezsicsökkentés és a honvédelem költségvetése a kormány olyan törvénytervezetet készített, amely megvédi az eddigi eredményeket, gondoskodik a magyar családok biztonságáról és növekedési pályán tartja a gazdaságot

A jövő évi költségvetés mellett várhatóan kedden benyújtja a frakciófinanszírozási szabályok újratervezését tartalmazó törvényjavaslatot Kocsis Máté, a Fidesz, valamint Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) országgyűlési képviselőcsoportjainak a vezetője. Még a múlt héten Kocsis Máté egy háttérbeszélgetésen közölte: a jelenlegi frakciótámogatási szabályok mellett egy baloldali képviselő többe kerül, mint egy kormánypárti.

Utóbbi az előző ciklusban 2,2 millió forintjába került az államnak, míg előbbi 3,1 millióba. Ez az összeg az új ciklusban a kormánypárti politikusok esetén fejenként 2,6 millióra, míg a baloldali képviselőknél 4,6 millióra növekedne. Ez képviselőként 1,5 millió forinttal több pénzt jelentene a baloldali frakcióknak, miközben nyolcszázezerrel kevesebben szavaztak a hat baloldali párt (Demokratikus Koalíció, MSZP, Jobbik, Momentum, Párbeszéd, LMP) közös listájára, mint amennyi voksot a hat formáció a 2018-as országgyűlési választáson szerzett. Mindez tisztességtelen, és nem tükrözi a választói akaratot sem jelezte Kocsis Máté. A frakcióvezető elmondta, hogy a jelenlegi ciklusban hatmilliárd forinttal többe kerülnének a jelenlegi szabályok mellett a baloldali frakciók az államnak. Az új szabályozás értelmében a képviselők helyett a választási listákhoz kötnék a frakciókat megillető támogatásokat, így a baloldali képviselőcsoportok hárommilliárd forinttal kevesebb összegből gazdálkodhatnak majd a következő években.

Hirdetés

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20220620-koltslgvetes-vitaja-a-parlamentben.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nem nézik Liptai Claudia cukrászműsorát az RTL-n, gyorsan csináltak egy álbotrányt

Az egyértelműen forgatókönyv szerint történő balhé azzal indult, hogy két szereplő összeszólalkozott az egyik feladat …