2021. július 28., szerdaMa Szabolcs napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
2021.07.28. Szabolcs Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Elkészült Magyarország patkányatlasza

Hirdetés

Elkészült Magyarország patkányatlasza

Patkányügyben a huszadik század közepén elterjedt vélekedés volt, hogy a világ nagyvárosaiban nagyjából annyi patkány él, amennyi ember, ezért Budapest esetében a statisztikák kétmillió rágcsálóval számoltak. De mivel ez nem hangzott túl jól, a ’70-es években a főváros a Bábolnai Fertőtlenítő Állomás közreműködésével 21 hónapig tartó patkánymentesítésbe kezdett, aminek a végén közzétett győzelmi jelentés szerint mindössze ezer rágcsáló maradt Budapesten. 

Valójában képtelenség teljesen megszabadulni ezektől a rágcsálóktól, és napjainkban sincs olyan pontja az országnak, ahol ne észlelnének patkányokat, miközben tény, hogy az egyes megyék, nagyvárosok között hatalmasak a különbségek

Hirdetés

– derült ki a most először elkészült országos patkánytérkép adataiból, amely az egerek előfordulását is bemutatja. 

ragcsalok MO egerterkep

Fotó: Sokk a rovar

A térkép megalkotásához szükséges felmérésben négyezren vettek részt, és kiderült, hogy az elmúlt időszakban a megkérdezettek többsége mindkét kártevőből többel találkozott. Lakosságarányosan a legkevesebb bejelentés a dunántúli megyékből jött, a legtöbb pedig Békésből, Borsodból, Hevesből és Jász-Nagykun-Szolnok megyéből. 

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/06/28/kartevo-ragcsalo-patkany-eger-irtas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Több mint 20 millió forint értékű e-bringával buktak le a szerb-magyar határon

A szerbiai vámhatóság kedden közölte, hogy a vámosok a szerb-magyar határon, a  horgosi határátkelőn hat …