2023. április 1., szombatMa Hugó napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
2023.04.01. Hugó Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Elképesztő drágulás várható a Balatonon

Hirdetés

Elképesztő drágulás várható a Balatonon

Horváth Péter, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója szerint a 2019-es csúcsnál is jobb lehet a belföldi turizmus idei szezonja, de komoly áremelkedésekre számíthatunk. Míg tavaly az áremelkedés leginkább a forint gyengülésének volt köszönhető, addig idén az energiaárak, infláció, növekvő munkaerőköltségek is felverik az árakat.

Az eddigi adatok alapján már 40 százalékkal növekedett az előfoglalások száma a tavalyi időarányos foglalásokhoz képest a szállás.hu oldalon.

Hirdetés

Ez természetesen nem feltétlenül jelenti, hogy ennyivel jobb lesz a szezon, hanem inkább azt, hogy hamarabb kezdték el az emberek megtervezni, leszervezni a nyaralásukat. 

De csak nyár zárultával, a leutazott foglalások összehasonlításával kapunk pontos képet arról, hogy ténylegesen nőtt-e a vendégek száma, illetve hogyan alakultak pontosan a vendégéjszakák száma. 

A nyárral kapcsolatban még nem kaptunk olyan visszajelzést, hogy teltház lenne, illetve nem is mindenki teszi foglalhatóvá még a teljes nyári kapacitását, a húsvéti hosszú hétvégére viszont már kaptunk olyan visszajelzést Zalakarosról, az egyik partnerünktől, hogy nincs több kapacitása az ünnepi hosszú hétvégére – mondta a Pénzcentrum megkeresésére Kelemen Lili, a Szállás.hu marketing menedzsere.

Mindenképp emelkednek az árak

Az is kiderült, a nyári foglalások harmada a Balaton térségébe szól, ahol átlagosan 13 ezer forint egy főnek egy éjszaka, ami 4,9%-os drágulást jelent a tavalyi árakhoz képest. 

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/03/17/balaton-nyaralas-szallas-dragulas-inflacio/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A magyarok döntő többsége továbbra is Orbán Viktort támogatja

Közel egy évvel a 2022-es országgyűlési választás után is töretlen Orbán Viktor népszerűsége, akit tízből …