2021. június 19., szombatMa Gyárfás napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
2021.06.19. Gyárfás Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Elfogyott az AstraZeneca

Hirdetés

Elfogyott az AstraZeneca

Az online időpontfoglaló ugyanakkor továbbra is folyamatosan működik – olvasható a kormányzati tájékoztató oldalon. Az érvényesen regisztráltak, köztük a 16–18 évesek is automatikusan, SMS-értesítő nélkül foglalhatnak időpontot a www.eeszt.gov.hu honlapon.

Országosan Pfizer-, Sinopharm- és korlátozott mennyiségben Szputnyik V vakcinával történő oltásra foglalható időpont, de egyes oltópontokon Janssen- és Moderna-oltóanyag is elérhető.

Felhívták a figyelmet, hogy az orosz Szputnyik V vakcinából már nem érkezik több szállítmány, az utolsó készlet van kint a kórházi oltópontokon. Kérik, hogy aki az orosz vakcinát szeretné kapni, mielőbb foglaljon időpontot.

Hirdetés

Használati útmutató

Mint arról az Index beszámolt, az internetes időpontfoglaló rendszer április 23-tól üzemel. A foglaláshoz már nem kell SMS, minden érvényes regisztrációval rendelkező jelentkezhet az oltásra.

Az időpontfoglaló kezelése nagyon könnyű, a tajszám és a születési dátum megadásával tudnak belépni a regisztráltak. Ezt követően kiválaszthatják, melyik napon hány órakor, melyik településen és ott melyik kórházi oltóponton szeretnék megkapni az oltást.

Mindenki csak egy foglalást tud végezni, és a véglegesített foglalás már nem módosítható. A foglalásnál érdemes arra is gondolni, hogy a jelentkező a második oltást is ugyanazon a kórházi oltóponton fogja megkapni, ahol az elsőt. A regisztrált az időpontfoglalásról visszaigazoló e-mailt, sőt az oltás előtti nap emlékeztető e-mailt is kap. A foglalás visszaigazolása ki is nyomtatható.

Kérik, hogy a lefoglalt időpontban pontosan jelenjen meg az oltakozó, az oltásra vigye a személyi igazolványát, a tajkártyáját, a kitöltött és kinyomtatott hozzájáruló nyilatkozatot és lehetőleg a kinyomtatott foglalás visszaigazolását is. Külön felhívják a figyelmet, hogy a 16–18 éveseknek szülői hozzájárulási nyilatkozatot is kell vinniük, ezt ide kattintva tudják letölteni.

Kérdések és válaszok

  • Ki jogosult most online időpontfoglalásra?

Minden olyan regisztrált, aki még nincs beoltva, és akinek már feldolgozták, illetve érvényesítették a regisztrációját. Ide kattintva ellenőrizheti, hogy a regisztrációja milyen státuszban van.

  • Nemrég regisztráltam, de még nem érvényes a regisztrációm. Foglalhatok időpontot?

Nem. Csak a már feldolgozott, érvényes regisztrációval rendelkezők jogosultak az időpontfoglaló használatára. Ha néhány napja regisztrált, türelmet kérnek a regisztráció érvényesítéséig. Azt követően már használható az időpontfoglaló.

  • Milyen vakcinával történik az oltás?

Az időpontfoglalóban felajánlott vakcinákra van lehetőség időpontot foglalni. A felajánlott lehetőségek a rendelkezésre álló vakcinák függvényében változnak. Jelenleg országosan Pfizer-, Sinopharm-, Szputnyik V és egyes oltóhelyeken Janssen- és Moderna-vakcinával való oltásra lehet időpontot foglalni Az érvényes regisztrációval rendelkező 16–18 éves regisztráltak Pfizer-oltásra jogosultak.

  • Hová lehet időpontot foglalni?

Minden, az időpontfoglaló rendszerben felajánlott kórházi oltópontra.

  • Csak a lakcím szerinti kórházi oltópontra lehet időpontot foglalni?

Nem, akár más településen található kórházi oltópontra is. A foglalásnál azonban figyelembe kell venni, hogy a második oltást ugyanott adják be, ahol az elsőt.

  • Lefoglaltam az időpontot. Utólag tudom módosítani?

Nem.

  • Nem találok most megfelelő időpontot. Ha most nem foglalok, akkor is jogosult maradok az oltásra?

Igen.

  • Lefoglaltam az időpontot, de mégsem tudok elmenni a lefoglalt időpontra. Mit tegyek?

Aki időpontot foglalt, lehetőleg jelenjen meg az oltáson. Ha valamilyen oknál fogva mégsem tud elmenni, akkor is jogosult marad az oltásra a későbbiekben.

  • A háziorvosom is hívott oltásra, miután már lefoglaltam az időpontot. Mit tegyek?

Akit a háziorvos is […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/06/01/astrazeneca-oltas-vakcina-idopont-idopontfoglalas-covid-19-egeszsegugy-korhaz-oltopont-jarvany-koronavirus/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lázár János konzultációt indít a szívügyéről

Lázár János konzultációt indít a szívügyéről

Internetes konzultáció indul az ősztől közlekedő Hódmezővásárhely-Szeged tram-train (villamosvasút) üzemeltetéséről – tájékoztatta Lázár János, a beruházásért …