2023. június 4., vasárnapMa Bulcsú napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
2023.06.04. Bulcsú Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Elfogadták a fővárosi „túlélőprogram” intézkedéseit

Hirdetés

Elfogadták a fővárosi „túlélőprogram” intézkedéseit

A voksolásnál a Fidesz-KDNP képviselői és Szabados Ákos független képviselő tartózkodott. A intézkedések között szerepel egy 16,6 milliárdos fejlesztési hitelfelvétel igénye, a szolidaritási hozzájárulás mérséklésének, valamint az állami rezsitámogatás és a Lánchíd felújításához ígért hatmilliárd forintos kormányzati támogatás megfizetésének kezdeményezése is.

A „túlélőprogram” keretében a képviselők jóváhagyták a fővárosi önkormányzat és az Erste Bank, a K&H Bank, az OTP Bank, valamint az UniCredit Bank alkotta bankkonzorcium közötti, fejlesztési hitelkeretre vonatkozó szerződést, ugyanis a főváros az idei évre 16,6 milliárd forint hitel felvételével számol.

A hitelkeretre vonatkozó szerződés hatályba lépésének feltétele a kormány előzetes hozzájárulása.

Rengeteg dolga lesz a főpolgármesternek

A képviselők felkérték Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy a felterjesztési jog keretében kezdeményezze a rezsitámogatás megfizetését Budapestnek, ugyanis – mint írták – a főváros és hat kerület a nagyvárosok közül egyedüliként nem részesültek az első körben a tízezer lakos feletti önkormányzatok energiaáremelkedés miatti támogatása jogcím szerinti állami támogatásban.

Hirdetés

A képviselők felkérték Karácsony Gergelyt: készítse el az energiafelhasználás további csökkentését, az energiahatékonyság további javítását, valamint az energiafüggetlenség fokozatos megteremtését célzó második intézkedési tervet.

A közgyűlési döntés értelmében Karácsony Gergely kezdeményezni fogja, hogy biztosítsák a 2024. évi központi költségvetési törvényben a közösségi közlekedési feladatok finanszírozási szükségletének egyharmadát.

Emellett a

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/04/26/karacsony-gergely-fovarosi-kozgyules-budapest-tulelocsomag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hatalmas összeget kaszált valaki a lottón

Hatalmas összeget kaszált valaki a lottón

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint az alábbi számokat húzták ki az ötös lottó 22. heti …