2022. július 5., keddMa Sarolta, Emese napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 400,00 Ft | USD: 383,00 Ft | CHF: 399,00 Ft
2022.07.05. Sarolta, Emese Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 400,00 Ft | USD: 383,00 Ft | CHF: 399,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Életfogytiglant kapott az eladónő fejét téglával szétverő dohánybolti rabló

Hirdetés

Életfogytiglant kapott az eladónő fejét téglával szétverő dohánybolti rabló

Egy 25 éves férfi Németországból költözött haza Magyarországra. A szülei házában élt, állandó
munkahelye és rendszeres jövedelme nem volt, emellett gyakran megordult a kocsmában, ahol rendszerint mindig lerészegedett. Egy két évvel ezelőtti tavaszi napon, március 24-én délután rájött, hogy pénzhez kell jutnia. Szerzett egy plüss hátizsákot, amibe beletett három tégladarabot, aztán biciklire ült és meg sem állt Mezőpeterdig, ahol egy dohányboltot szemelt ki magának. A terve az volt, hogy akár erőszakkal is, de megszerzi a bevételt. A járványhelyzet miatt a dohányboltban ekkor csak egy vásárló lehetett bent. A férfi tudta ezt, úgyhogy megállt az üzlet előtt. Megvárta, amíg kijött a vásárló, majd bement és cigarettát kért az eladótól.

Amikor az eladónő megfordult, hogy levegye a polcról a dohányt, a férfi a teglával teli hátizsákkal teljes erejéből megütötte a fejét.

Az első fokú bíróság június 17-én a férfit előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés kísérletében bűnösnek találta, amiért – elfogadva az ügyészi indítványt – életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélete azzal, hogy leghamarabb 25 év múlva szabadulhat feltételesen.

Dr. Virágh Pál bíró az ítélet szóbeli indokolásakor kiemelte, hogy a bűncselekmény elkövetéséhez használt eszköz alkalmas volt emberi élet kioltására. A bíróság súlyosító körülményként értékelte, hogy a férfi bűntett előéletű, többszörös visszaeső, továbbá a cselekményét több büntetőeljárás hatálya alatt követte el. Ugyanakkor enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy a férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését, amely kísérleti szakban maradt,  és az igazságügyi szakértői véleményt is, miszerint kevert személyiségzavarral küzd. A Debreceni Törvényszék ítélete nem jogerős. Az ügyészség három nap gondolkodási időt tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat bejelentésére, míg a férfi és védője fellebbezett a döntés ellen. A támadó egyébként több bűncselekmény miatt éppen jogerős szabadságvesztés büntetését tölti. Az ügy a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

Hirdetés

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20220617-a-ferfi-ket-eve-rabolt-ki-egy-dohanyboltot-mezopeterden.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hajtóvadászat: egymás után törtek be egy budapesti üzletbe – videó

Két férfi július 1-én hajnalban berúgta egy VI. kerületben lévő üzlet bejárati ajtaját, majd ellopta …