2021. június 25., péntekMa Vilmos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 349,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 318,00 Ft
2021.06.25. Vilmos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 349,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 318,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Élet a járvány után: így telnek a mindennapok a kórházban

Hirdetés

Élet a járvány után: így telnek a mindennapok a kórházban

Május második felében, a pünkösdi hétvégén országszerte feloldották a hónapok óta tartó látogatási tilalmat a kórházakban. A találkozások azonban azóta is csak szigorú szabályok mellett valósulhatnak meg, a látogatás feltétele az érvényes védettségi igazolvány vagy a 48 órán belül elvégzett negatív PCR-teszt. Egy beteghez naponta csak egy látogató mehet legfeljebb egy órára, de ha a kórházban ápolt hozzátartozónk vagy ismerősünk állapota engedi, akkor a látogatást lehetőség szerint szabadtéren, az udvaron kell megejteni, ez esetben pedig a létszámot sem korlátozzák.

Ez volt a szerencséje annak a három barátnőnek is, akik a Budapesti Szent Ferenc Kórház udvarán gyűltek össze annak érdekében, hogy meglátogassák barátnőjüket, Rózsit.

A 67 éves nő múlt hét kedden érkezett az intézménybe rehabilitációra, a szívével ugyanis még két műtét után is gondok vannak.

Hirdetés

Tavaly októberben műtöttek, az orvosok szerint élet-halál között voltam. Én is úgy éreztem, hogy már nincs elég erőm a túléléshez, de aztán eszembe jutottak az unokáim, és tudtam, hogy még nem hagyhatom itt őket

– mesélte Rózsi, aki novemberben volt először a Szent Ferenc Kórházban rehabilitáción, ez pedig már a második alkalom.

Rózsit három barátnője is meglátogatta

Rózsit három barátnője is meglátogatta

Fotó: Gombkötő Emma / Index

„Ősszel sokkal nehezebb volt, akkor ugyanis nem találkozhattam a szeretteimmel” – idézte fel a nő, utalva arra, hogy korábban teljes látogatási tilalom volt érvényben, ami azt jelentette, hogy családtagjai, ismerősei csak csomagokat küldhettek be, nem ülhettek oda az ágya szélére, nem érinthették meg. Mint mondja, egy alkalommal, amikor már elég erős volt ahhoz, hogy a kapuig lejöjjön, onnan integetett a kocsi mellett álló rokonainak.

Ahogy megpillantottuk egymást, mindannyian sírni kezdünk, és bár érintkezni akkor sem lehetett, nekem már az is hatalmas élmény volt, hogy újra láthatom őket

– mesélte elérzékenyülve a 67 éves Rózsi, akit a lazuló szabályoknak köszönhetően most már a családja mellett a barátnői is rendszeresen meglátogatnak.

Erzsó, Rózsi, Mária és Erzsi, vagyis az Öreg Tyúkok Egyesülete (ÖTYE) – ahogy önmagukat nevezik – négy évvel ezelőtt, szintén egy rehabilitáción ismerkedtek meg Visegrádon, azóta pedig elválaszthatatlanok. Facebookon napi kapcsolatban vannak, rendszeresen videóchatelnek, és amikor csak tudnak, személyesen is találkoznak, a születésnapjukat is együtt ünneplik.

„Most épp meglepetésből látogattak meg, fogalmam sem volt, hogy érkeznek, de Erzsi egyszer csak hívott, hogy […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/06/10/korhaz-jarvany-latogatasi-tilalom-poszt-covid/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Immár pocsolyameleg a Balaton, majdnem 29 fokos

Immár pocsolyameleg a Balaton, majdnem 29 fokos

Az Afrika felől érkező forró levegő hatására 28,9 Celsius-fokosra melegedett csütörtökre a Balaton vize – tájékoztatta …