2023. február 8., szerdaMa Aranka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 362,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
2023.02.08. Aranka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 362,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Ekkora 13. havi nyugdíjat adna az MSZP

Hirdetés

Ekkora 13. havi nyugdíjat adna az MSZP

Tóth Bertalan a szocialista párt Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón kedden azt mondta, a mindenkinek egyenlően járó 13. havi juttatással a nyugdíjasok csaknem kétharmada több pénzt kapna, ez szerinte egy jelentős lépés lenne az igazságosabb nyugdíjrendszer felé is. Hozzátette, benyújtotta az Országgyűlésnek azt a határozati javaslatot, amivel már három hét múlva, a 13. havi nyugdíj kifizetésekor javítani lehetne a kisnyugdíjasok élethelyzetén – írja az MTI.

Az ellenzéki képviselő közölte, a brutális infláció miatt a nyugdíjak is elértéktelenednek, és megélhetési válságba sodorják az idősek százezreit. Elmondta azt is, ma több mint 130 ezren kapnak 80 ezer forintnál kevesebb öregségi nyugdíjat, és több mint 320 ezer öregségi nyugdíjasnak folyósítanak 100 ezer forintnál kevesebb havi ellátást, a rokkantakkal együtt nézve a félmilliót is eléri a létszám.

Tóth Bertalan hangsúlyozta: az elmúlt egy évre vonatkozó nyugdíjas infláció 26,5 százalék, ehhez képest a 15 százalékos nyugdíjemelés nagyon kevés. A frakcióvezető emlékeztetett arra, hogy a nyugdíjprémium is azonos összegben jár minden nyugdíjasnak, és a 13. havi nyugdíj egy […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/01/24/mszp-nyugdij-toth-bertalan-ellenzek-nyugdijasok/

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szijjártó Péter: Megérkezett a három mobil mentőállomás

A külügyminiszter azt írta, hogy a két kisebb és egy komplex műtőképességekkel is rendelkező klinikai …