2021. november 28., vasárnapMa Stefánia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 352,00 Ft
2021.11.28. Stefánia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 352,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Egyre több gyereket fertőz a koronavírus idehaza

Hirdetés

Egyre több gyereket fertőz a koronavírus idehaza

Hétről hétre egyre több a koronavírusos gyerek – mondta Havasi Katalin, a Házi Gyermekorvosok Országos Egyesületének elnöke az RTL Klub híradójának. Úgy tűnik, hogy míg korábban a gyerekek szinte észrevétlenül vészelték át a fertőzést, most jóval többen jelentkeznek tünetekkel.

A Bethesda Gyermekkórház főigazgatója is arról számolt be, hogy mióta a gyerekek visszatértek a közösségbe, egyre gyakrabban jelentkeznek koronavírusra utaló tünetek. Általában torokfájással, gyengeséggel és gyomorrontásos tünetekkel is visznek gyerekeket a kórházba. Az igazgató azonban hozzátette: súlyos esettel még nem találkoztak.

Zacher Gábor sürgősségi orvos, a hatvani kórház főorvosa szerint amint az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) engedélyezi a 12 év alatti gyerekek oltását, Magyarországon is be kell vezetni.

Hirdetés

A járvány áldozatai között jelentősen nőtt az 50 év alattiak aránya. Boldogkői Zsolt biológus szerint ennek az lehet az oka, hogy az idősebbek között több az oltott, és a delta-variáns a fiatalokat jobban támadja.

Az <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/11/07/koronavirus-jarvany-oltas-gyerekek-fiatalok-50-even-aluliak-korhaz-halalozas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Több mint 60 ezer első oltást adtak be egy hét alatt

Több mint 60 ezer első oltást adtak be egy hét alatt

Az oltási akcióhét első öt napján több mint félmillió oltás történt, és jó hír, hogy …