2021. április 21., szerdaMa Konrád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.04.21. Konrád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Egyre több fiatalt érintenek a poszt-covid tünetek

Hirdetés

Egyre több fiatalt érintenek a poszt-covid tünetek

Telt ház van a Szent Ferenc Kórház tavaly óta működő Covid–19 utáni rehabilitációs részlegén, a mostani érintettek egyértelműen fiatalabb korosztályból kerülnek ki, mint korábban, és a tünetek is sokkal összetettebbek – mondta az InfoRádiónak Toldy-Schedel Emil főigazgató.

A tünetegyüttes alapvetően hasonló: ízérzés- és szaglászavar, fulladás, száraz köhögés, a szívizom és a szív külső hártyájának a gyulladása, szívelégtelenség, különféle ízületi- és izomfájdalmak, illetve újonnan kialakult cukorbetegség és pszichés zavarok, köztük az alvászavar, demencia, valamint a gyerekeknél a tanulási zavar. A főigazgató hozzátette: 

azoknál, akik otthon élték át a koronavírus-fertőzést, a tünetek gyakorta több héttel később jelentkeznek, kiváltképp a mentális tünetek, a depresszió.

Hirdetés

Megduplázódott a felépülés után hátrányos következményeket tapasztaló páciensek száma, igaz, ennek hátterében részben az áll, hogy a tünetek egy része később alakul ki. Emellett egyre több állapotról tudni biztosan, hogy a koronavírus-fertőzés következménye. Ennek tudatában megállapítható, hogy a betegek 15-47 százalékánál alakul ki egynél több poszt-covid tünetegyüttes. 

A Szent Ferenc Kórház <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/04/07/egyre-tobb-fiatalt-erintenek-a-poszt-covid-tunetekkel/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ellenzéki pártok: a 2021-es előválasztás az új magyar demokrácia megteremtésének első lépése

Ellenzéki pártok: a 2021-es előválasztás az új magyar demokrácia megteremtésének első lépése

A DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd szerdán közleményt …