2023. február 2., csütörtökMa Ignác napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.02.02. Ignác Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Egyre több az elhízott magyar gyermek

Hirdetés

Egyre több az elhízott magyar gyermek

A 6-8 éves gyermekek több mint 20 százaléka túlsúlyos vagy elhízott – közölte a címzetes egyetemi tanár az OGYÉI adatai alapján. Az egy.hu portálnak nyilatkozó szakértő hangsúlyozta: ez nyilvánvalóan összefügg azzal, hogy az elhízást a környezeti tényezők alapvetően befolyásolják – ezért jellemző, hogy elhízott szülőknek elhízott gyermekei lesznek.

Jelentős különbségek mutatkoznak, ha az egyes régiókat vizsgálják: a két véglet a Dél-Dunántúl (27 százalék), illetve Közép-Magyarország (18 százalék). Bedros J. Róbert hangsúlyozta: a gyermekkori elhízás megelőzését már a terhesség előtt meg kell kezdeni. Fontos, hogy az anya ne legyen túlsúlyos vagy elhízott, illetve az anyatejes táplálás is lényeges – fűzte hozzá.

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20230119-bedros-j-robert-obezitologus-elhizas-gyermekek.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egy ismert kutatónő a győri lakástűz egyik áldozata

Egy ismert kutatónő a győri lakástűz egyik áldozata

Nagy lángokkal égett egy kétemeletes társasház Győrben hétfőn hajnalban. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint több mint …