2022. szeptember 26., hétfőMa Jusztina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 419,00 Ft | CHF: 425,00 Ft
2022.09.26. Jusztina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 419,00 Ft | CHF: 425,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Egyre nagyobb bajban vannak a hazai wellness-szállodák

Hirdetés

Egyre nagyobb bajban vannak a hazai wellness-szállodák

Mivel a vendégek egy része kimondottan a wellness miatt keresi fel a szállodákat, ezért hosszú távra nem lehet bezárni a hoteleket. Leginkább a wellness-szállodák vannak bajban, területi alapon ugyanis ott a legnagyobb az energiaköltség – nyilatkozta az InfoRádiónak Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének tiszteletbeli elnöke.

A tisztviselő elmondta, hogy a wellnesst a szezontól függően is hűteni-fűteni kell, az energiapiacon ugyanakkor hatalmas árrobbanás volt. Egyes helyeken a gázszámla nyolcszoros az eddigihez képest, míg a villanyért ötször-tízszer többet kell fizetni. 

Flesch Tamás ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy egy 150 szobás wellness-szállodában most közel százmillió forint a havi 10-12 milliós energiaszámla, ami így a kigazdálkodhatatlan kategóriába került.

Hirdetés

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének tiszteletbeli elnöke úgy látja: a helyzet „elképesztő bonyolult”, ugyanis álláspontja szerint nem lehet szüneteltetni a wellnessrészleget, bizonyos szállodák ráadásul pont a wellness miatt működnek. Hozzátette: emiatt nagy valószínűséggel a legtöbb nagy gáz- és áramfogyasztású szállodának be kell zárnia. Flesch Tamás arról is beszélt, hogy ugyan wellness-szálloda idáig még nem zárt be, novemberben  és decemberben azonban már érkeznek azok a számlák, melyekből jól látható az áremelés.

Elmondása szerint több szállodában is azt tervezik, hogy csak a január-februárra, vagy esetleg márciusra fognak bezárni, ami a munkaerő megtartása miatt is megbonyolíthatja a helyzetet. Flesch Tamás szerint az is nagy kérdés, mennyivel eshet vissza a kereslet, ha a szállodák a minőség rovására spórolnak. A tisztviselő szerint a megoldás inkább az […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/09/21/energia-energiaarak-wellness-flesch-tamas-magyar-szallodak-es-ettermek-szovetsege/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Magyarország elkötelezett haderőfejlesztési programjának folytatása mellett

A bilaterális találkozón – amely az első ilyen volt a két miniszter között – a …