2021. április 21., szerdaMa Konrád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.04.21. Konrád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Egyre fiatalabbak kerülnek kórházba, folyamatosan nyílnak a Covid-osztályok a magyar kórházakban

Hirdetés

Egyre fiatalabbak kerülnek kórházba, folyamatosan nyílnak a Covid-osztályok a magyar kórházakban

Folyamatosan nő a Covid-osztállyá alakított kórházi részlegek száma – mondta a 24.hu-nak egy Covid-osztályra átvezényelt, névtelenséget kérő fül-orr-gégész. Az orvos a munkaidejének már 90 százalékát tölti a Covid-osztályon , ahol azokat a fertőzötteket kezeli, akik még nincsenek lélegeztetőgépen, de már mesterségesen kell oxigénhez jutniuk.  Akinek lélegeztetőgépre van szüksége, azt az intenzív osztályra küldik, ahol nem feltétlenül tudják átvenni az adott beteget, ha az alapbetegségei következtében rosszabbak a kilátásai mint más betegeknek. Ez azért van így, mert nincs elég hely minden betegnek az intenzíven.  

Azt is elmondta, hogy őszhöz képest most fiatalabbak a kórházba kerülő fertőzöttek, jelenleg többségében 40-60 év közöttiek szorulnak kórházi ellátásra. Az ő kórházának a felét már Covid–osztállyá alakították, így a többi szakterület csak az ellátás 50 százalékát teszi ki. Ezekre az osztályokra is rendkívüli terhelés hárul.

Az átvezényelt orvos tapasztalatai alapján a betegek mos hálásabbak, mint a korábbi hullámok idején, ugyanakkor az egészségügyben vezetői szinten az inasozó Orbán Viktoréhoz hasonló a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/04/01/folyamatosan-ujabb-covid-osztalyokat-nyitnak/

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ellenzéki pártok: a 2021-es előválasztás az új magyar demokrácia megteremtésének első lépése

Ellenzéki pártok: a 2021-es előválasztás az új magyar demokrácia megteremtésének első lépése

A DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd szerdán közleményt …