2021. május 15., szombatMa Zsófia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.05.15. Zsófia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Egyre elfogadottabbak a vakcinák

Hirdetés

Egyre elfogadottabbak a vakcinák

A Szonda Ipsos áprilisi felmérése szerint csökken a bizonytalanok és az oltásellenesek lakosságon belüli aránya, és az oltáspártiak irányába billen a mérleg – írja a Magyar Nemzet.

A teljes felnőtt lakosságon belül az oltásra regisztráltak aránya a duplájára nőtt két hónap alatt, azonban a fiatalok körében továbbra is alacsony ez a mutató.

Jelenleg 58 százalék az oltáspártiak aránya, szemben a megközelítőleg egyharmadnyi ellenzővel. 

Az 1992 után születettek 42 százaléka kéri a védőoltást, ami 7 százalékpontos növekedés februárhoz képest.

Hirdetés

A 18–39 év közötti felnőtteknek viszont csak a negyede regisztrált vakcinára, és a fiataloknak is csupán 57 százaléka oltáspárti. Azonban a 60 év felettiek 72 százaléka szeretne vakcinát kapni, vagy már kapott is legalább egyet, és mintegy 87 százaléka regisztrált is az oltási honlapon.

A KSH legutóbbi felmérése szerint a magyar felnőtt lakosság 62 százaléka biztosan be akarja magát oltatni, vagy már meg is kapta a vakcinát. A válaszadók 19 százaléka nyilatkozott elutasítóan. Az oltási hajlandóság javulása feltételezhetően a tájékoztatás erősödésének és az oltási program előrehaladásának tudható be.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/04/24/oltas-kozvelemeny-kutatas-szonda-ipsos/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Még csak tesztüzemben működik a védőoltást igazoló alkalmazás

Még csak tesztüzemben működik a védőoltást igazoló alkalmazás

Mától ingyenesen elérhető a védőoltást igazoló mobilalkalmazás a szolgáltatóknak és az oltottaknak is − olvasható a koronavírus-járvány …