2021. február 25., csütörtökMa Géza napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.02.25. Géza Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Egymilliárdért kínáltak középkori ereklyéket, lebuktak az orgazdák

Hirdetés

Egymilliárdért kínáltak középkori ereklyéket, lebuktak az orgazdák

2019 nyarán jutott el az információ a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztályához, hogy egy pécsi férfi és ismeretlen társai vagyon elleni bűncselekményből származó, feltehetően több száz éves, vallási tárgyú könyveket birtokolnak, amelyekre vevőket keresnek – áll a rendőrség honlapján.

Az elkövetők között magyar és külföldi állampolgárok is vannak. Az értékesíteni kívánt tárgyak három darab, feltehetően a Közel-Keletről származó, bőrre készített egyházi motívumokat tartalmazó iratok lehetnek, amelyek eladásából nem kevesebb, mint egymilliárd forint hasznot reméltek.

A vallási ereklyék értékesítése érdekében egy lehetséges külföldi vevővel találkozót szerveztek Ljubljanába. A KR NNI munkatársai felvették a kapcsolatot a szlovén rendőrséggel, akiknek kijelölt egységei az elkövetői kört az általuk használt ingatlanban még a vallási ereklyék értékesítése előtt elfogták augusztusban. A három könyvet lefoglalták.

NNI kódexek-004 0.png

Hirdetés

Fotó: Police.hu

A lefoglalt tárgyakat a szlovén ügyészség képviselői szeptemberben átadták a magyar hatóságoknak, akik a könyvek […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/02/11/egymilliard-forintert-terveztek-tuladni-a-felhigitott-kozepkori-ereklyeken-az-orgazdak/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Sváby Andrást kínai vakcinával oltották be

Sváby Andrást kínai vakcinával oltották be

Kínai vakcinával oltották be Sváby András műsorvezetőt. A médiaszemélyiség erről a közösségi oldalán számolt be.  …