2021. szeptember 25., szombatMa Eufrozina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.09.25. Eufrozina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Egykor Magyarországon tanult afgán diákok rettegnek az életükért

Hirdetés

Egykor Magyarországon tanult afgán diákok rettegnek az életükért

Olyan, egykor nálunk diplomázott afgánokat ért utol az Azonnali, akik a tálib hatalomátvétel után attól tartanak, hogy életük éppen azért van veszélyben, mert kapcsolatuk volt Magyarországgal. A hallgatók határozottan azt érzik, hogy nincsenek biztonságban az országban. Elmondták, közülük többen ki sem mernek menni az utcára, attól félnek: a tálibok rájönnek, hogy egy európai országban tanultak és akkor nekik végük.

A 4 diák az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) és Magyarország közötti együttműködés révén tudott nálunk tanulni.

Hirdetés

Mint elmondták, összesen 20-25 diák lehet Afganisztánban, aki az együttműködés révén jutott ki magyarországi mesterképzésre. A diákok többsége az agrárképzéssel foglalkozó, azóta a 2021-ben alapított Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetembe beolvasztott gödöllői Szent István Egyetemen tanult.

Egyikük 3 éve diplomázott mesterfokozaton a gödöllői Szent István Egyetemen, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/08/31/afganisztan-talib-oktatas-egyetem-magyarorszag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kilopták GPS-t a mezőgazdasági gépekből, tízmilliós kárt okoztak

Mezőgazdasági gépekről irányító rendszereket, a vezetőfülkékből érintőképernyős monitorokat lopott három külföldi férfi Békéscsabán. Az őrizetbe …