2022. január 20., csütörtökMa Sára napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 343,00 Ft
2022.01.20. Sára Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 343,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Egyeztettek a háziorvosok részvételéről az oltási akcióban

Hirdetés

Egyeztettek a háziorvosok részvételéről az oltási akcióban

A helyi adottságoknak megfelelően szervezik majd a háziorvosi praxisokban a hétvégi oltási napokat, rugalmas keretek között – mondta a háziorvosok országos kollegiális szakmai vezetője a közszolgálati televízió szerdai adásában. Békássy Szabolcs hozzátette: a szakmai szervezetektől és a háziorvosoktól több ellátásszervezési javaslat érkezett, hogy minél gördülékenyebben lehessen ezeket az oltási napokat megszervezni. Több szempontot kell figyelembe venni, így a vakcinakészlet-gazdálkodást, az adott praxishoz tartozók átoltottságát, a helyi infrastrukturális feltételeket, vagy azt, hol van helyettesítéssel ellátott vagy be nem töltött praxis – ismertette.

Ezeket a javaslatokat az országos oltási munkacsoport szerdai ülésén napirendre vették – tette hozzá. Kiemelte: a háziorvosok pluszfinanszírozást kapnak a hétvégi oltási napokra. A hétvégi oltási napokat nem vállaló háziorvosok bírságolásával kapcsolatban Békássy Szabolcs azt mondta: nem cél egyetlen háziorvosi praxis megbírságolása sem.

Békássy Szabolcs beszélt arról is, hogy a háziorvosoknak meghatározó szerepük volt a koronavírus-járvány elleni védekezésben, ősszel az emlékeztető oltás 47 százalékát a háziorvosok adták be – számolt be az MTI.

Eddig is visszahívták a betegeket

Az emberi erőforrások minisztere elrendelte, hogy a háziorvosok hívják vissza a betegeiket telefonon. A kollégái eddig is törekedtek arra, hogy a különböző online kommunikációs csatornákat biztosítsák a betegeik számára – mondta el az InfoStartnak Békássy Szabolcs.

Hirdetés

Az országos kollegiális vezető háziorvos szerint nagyon nehéz időszakon vannak túl a háziorvosok, hiszen az október-novemberi időszakban nem voltak ritkák az olyan rendelési napok, amikor több száz hívás érkezett, ami az egy háziorvosból és egy asszisztensből álló praxisteamek számára nehezen kezelhető helyzeteket eredményezett. Hozzátette: miután a háziorvosok eddig is visszahívták a betegeiket, fontosabb lenne annak a megvizsgálása, hogyan lehetne fejleszteni a praxisokat.

A miniszteri utasításban foglaltak miatt szakmai egyeztetésre időpontot kértek Kásler Miklóshoz, amire remélhetőleg a közeljövőben sor kerül, és végig tudják majd venni annak egyes elemeit a szakma részéről beérkező javaslatok alapján – mondta el Békássy Szabolcs.

Mint azt megírtuk, a légúti tünetekkel jelentkező, potenciális koronavírus-fertőzöttek csak nehezen tudnak beszélni a háziorvosokkal, ezért Kásler Miklós elrendelte, hogy a háziorvosoknak biztosítani kell a páciensek számára az online vagy a telefonos elérhetőséget. A beérkező, de nem fogadott hívásokra pedig minél hamarabb reagálniuk kell visszahívással.

Az […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/12/29/haziorvosok-koronavirus-bekassy-szabolcs-oltasi-akcio/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nem jogerősen életfogytiglanra ítélték a kaposvári kettős gyilkossággal vádolt izraeli férfit

Nem jogerősen életfogytiglanra ítélték a kaposvári kettős gyilkossággal vádolt izraeli férfit

A Kaposvári Törvényszék nem jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte azt az izraeli férfit, aki 2018-ban …