2023. március 23., csütörtökMa Beáta napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 392,00 Ft
2023.03.23. Beáta Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 392,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Egyetlen háziorvos sem írta alá az új ügyeleti szerződést, a rezidensek ügyelhetnek

Hirdetés

Egyetlen háziorvos sem írta alá az új ügyeleti szerződést, a rezidensek ügyelhetnek

Győr-Moson-Sopron Vármegyében vezetik be következőnek az új ügyeleti rendszert, azonban valamennyi, a kórházban dolgozó háziorvos megtagadta az ügyeleti szerződés aláírását. A Petz Aladár Megyei Oktatókórházban rendkívüli értekezletet is összehívtak – értesült kórházi forrásokból a MedicalOnline.

A lap értesülései szerint egyelőre csak márciusra szerveznék át a rendszert emiatt, és a tervek szerint a manuális és nem manuális szakmákban dolgozó rezidensek felváltva látnák el, páros, valamint páratlan napokon.

Az ügyeleti beosztás alól mentesülnek a kórház azon fiatal orvosai, akik nem közvetlen betegellátást nyújtó osztályokon dolgoznak, valamint az intenzív- és sürgősségi ellátásban résztvevők.

Hirdetés

Jöhetnek a rezidensek

Egy tavaly augusztusi, Pintér Sándor belügyminiszter által aláírt rendelet alapján módosítottak egyes miniszteri rendeleteket a szakorvosképzés átalakításához kapcsolódóan. Egyebek mellett módosult a korábbi rendelet, amely az egészségügyi ellátás folyamatos működtetésének egyes szervezési kérdéseiről szól. A szakorvosjelöltek (rezidensek) ügyeleti ellátása felügyeletének három típusa is megmaradt, így a személyes, a telefonos és a behívásos. A részletszabályok ugyanakkor módosultak.

Amennyiben az ügyeleti feladatellátás megkezdéséhez a jelölt által választott szakterületen részvizsgát írtak elő a miniszteri rendeletben, a sikeresen teljesített részvizsga után, a telefonos elérhetőség melletti felügyelet vagy behívásos rendszer keretében megvalósított felügyelet mellett is bevonható a rezidens.

Az új ügyeleti rendszer

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy megváltozik az ügyeleti rendszer. Takács Péter egészségügyi államtitkár korábban elmondta, hogy a lakosság elsőként az ügyeleti ellátásszervezést megtapasztalja. Felidézte, hogy a másfél évig tesztelt Hajdú-Bihar vármegyei modell alapján derült […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/02/24/egeszsegugy-ugyeleti-rendszer-gyor-haziorvos-rezidens/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Orbán Viktor: Megjöttek a magyarok!

Forrás: https://www.origo.hu/itthon/20230322-orban-viktor-megerkeztek-a-magyarok.html *Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze …