2023. április 1., szombatMa Hugó napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
2023.04.01. Hugó Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Egyelőre nem kapnak a budai autósok parkolási kedvezményt

Hirdetés

Egyelőre nem kapnak a budai autósok parkolási kedvezményt

„Dermesztő és rémisztő a csend a főpolgármester részéről, amikor szó nélkül hagyta azt a súlyos atrocitást, amikor csupán öltözékük ürügyével magyar járókelőket vertek meg olasz és német antifasiszták Budapest utcáin” – mondta a napirend előtti felszólalásában Wintermantel Zsolt, a Fidesz–KDNP frakcióvezetője, megemlítve, azt viszont helyesnek tartja, hogy a Deák téri gyilkosság kapcsán megszólalt.

Karácsony Gergely erre úgy reagált, azért várt a megszólalással, mert tájékozódni akart az ügyben. Azóta találkozott a budapesti rendőr-főkapitánnyal, ezért el tudja mondani, hogy az egyetlen magyar elkövetőt már letartóztatták. Ezzel összefüggésben egyébként kételyét fejezte ki, hogy a híradásokban bemutatott embernek van-e köze az erőszakos eseményekhez. Azt azonban tragikusnak tartja, hogy a kitörés napja szélsőjobboldali nyílt neofasiszta eseménnyé válhatott Magyarországon. Ez a magyar titkosszolgálatok előtt is évek óta ismert, ezért a főpolgármester feltette a kérdést: hogyan történhetett, hogy ezek az elkövetők szabadon beutazhatnak az országba, majd el is utazhattak?

Budapest nem akar akkumulátorgyárat

A Magyarországra telepített akkumulátorgyárak előkészítése átláthatatlan, és az sem zárható ki, hogy a jövőben a fővárosba is terveznek majd hasonló beruházást – olvasható a Szaniszló Sándor (DK), Horváth Csaba (MSZP), V. Naszályi Márta (Párbeszéd) és Soproni Tamás (Momentum) által jegyzett előterjesztésben.

Hirdetés

Ne lehessen megkerülni az ilyen esetekben irányadó szabályokat azzal, hogy kiemelt kormányzati beruházássá nyilvánítják – követelte Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes, aki azt kérte:

védjük meg a fővárost attól, hogy vízmérgező és természetpusztító akkumulátorgyárak épüljenek a lakosság beleegyezése nélkül.

Bár a Fidesz frakcióvezetője megjegyezte, hogy egy ilyen határozat semmit sem ér, mivel a törvény erősebb jogforrás, a Budapestet irányító testület ellenszavazat nélkül, határozatban szögezte le, hogy akkumulátort vagy annak alkatrészét gyártó, vagy azt összeszerelő üzem Budapesten, csak társadalmi részvétel mellett, teljesen transzparens módon, a víz és termőföld kíméletével épülhessen.

Karácsony Gergely főpolgármester felszólal a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán 2023. február 22-én

Karácsony Gergely főpolgármester felszólal a Fővárosi Közgyűlés […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/02/22/fovarosi-kozgyules-akkumulator-gyar-viz-kozmu-kozterulet/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Meghalt Szonda Éva

Életének 65. évében hosszú, súlyos betegség után meghalt Szonda Éva operaénekes, a Szegedi Nemzeti Színház …