2021. április 20., keddMa Konrád, Tivadar napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 299,00 Ft | CHF: 326,00 Ft
2021.04.20. Konrád, Tivadar Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 299,00 Ft | CHF: 326,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Egyedülálló lelet: fél évszázada nem láthattunk ilyet a Blahán

Hirdetés

Egyedülálló lelet: fél évszázada nem láthattunk ilyet a Blahán

Időutazásban lehet része annak, aki a budapesti Blaha Lujza térre látogat, a Corvin Áruház megfeketedett, ütött-kopott falait bő fél évszázada senki nem láthatta így.

A város történetében egyedülálló épületről van szó, hiszen nem lebontották, vagy leverték az áruház homlokzatát, hanem tulajdonképpen elfedték, most pedig mint egy lelet, előkerült

nyilatkozta az RTL híradójának Zubreczky Dávid építészeti szakújságíró a felújításról.

A Corvin Áruház hosszú ideje várt, 300 millió állami forintból megvalósuló felújítása márciusban kezdődött el – írta meg az Index. A homlokzatot eredeti állapotára állítják vissza, így Budapest visszakaphat egy klasszicizáló stílusú palotát.

Hirdetés

Emlékezetes, az épület 2003-ban kapott műemléki védelmet, a Józsefvárosi Önkormányzat 2014-ben kötelezte a tulajdonost az alumíniumborítás eltávolítására és az eredeti homlokzat helyreállítására. A burkolat lebontását 2018-ban el is kezdték, akkor bukkantak elő a rég elfeledett épületrészek, amelyek alapján elkészültek a felújítási tervek.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/04/04/corvin-aruhaz-felujitas-budapest/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Korrupcióellenes átalakításokat ígér a kormány Brüsszelnek

Korrupcióellenes átalakításokat ígér a kormány Brüsszelnek

Van az a pénz, amiért Magyarország is jobban odafigyelne a korrupcióellenes harcra – summázta a Népszava …