2024. június 22., szombatMa Paulina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.22. Paulina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Egy szegedi polgármesterjelölt büntetőfeljelentést tett a városi közgyűlés ellen

Hirdetés

Egy szegedi polgármesterjelölt büntetőfeljelentést tett a városi közgyűlés ellen

Orbán Viktor kormányfő a napokban Hódmezővásárhelyre látogatott, hogy korteskedjen a Fidesz helyi polgármesterjelöltje, Grezsa István mellett. A miniszterelnök nem fogott kezet Márki-Zay Péter polgármesterrel, és nem is viszonozta korábbi ellenlábasa köszönését. Talán annak is jelzésértéke van, hogy Orbán Viktor Hódmezővásárhelyről ezúttal sem látogatott el Szegedre, hogy a Fidesz helyi csapatát erősítse.

Újabb fideszes zakó várható Szegeden?

Az Index információi szerint a szegedi önkormányzat megbízásából nemrég készült egy közvélemény-kutatás, amely szerint a városlakók elégedettek Botka László polgármester és a jelenlegi városvezetés munkájával.

Az eddig még nem publikált felmérés szerint a szegediek mintegy 60 százaléka támogatja a Botka László vezette Összefogás Szegedért Egyesület politikusait.

Hirdetés

A felmérésből kiderült, a lakosok mintegy 20 százaléka a Fideszre szavaz, és ugyancsak ennyien még nem döntötték el, hogy kire voksolnak június 9-én.

A számok alapján úgy tűnik, a körzetekben az Összefogás jelöltjei állnak győzelemre, egy-két körzetben vannak csupán versenyben az egykori televíziós, Fülöp László polgármesterjelölt által vezetett fideszes politikusok. A felmérés szerint a jobboldali jelöltek néhol nem is a második, hanem a harmadik helyen végeznek, követve az ismertebb független politikusokat, mint Chovanecz Katát, Szabó Bálintot és Joób Mártont.

„Botka László 22 éve Szeged polgármestere. Az itt élők láthatóan elégedettek a munkájával, és nem akarják leváltani őt” – nyilatkozta Nagy Attila Tibor az Indexnek. A politikai elemző szerint az egykori szocialista politikus egyik sikere, hogy jól kommunikál mint városvezető. Ráadásul – a BYD e-autógyár és a Rheinmetall ide települése is jól mutatja – a város megy előre. Botka László távol tartja magát azoktól a hibáktól, amelyeket elődje, a fideszes Bartha László követett el.

A helyi Fidesz 2002-ben akkora pofont kapott, hogy a mai napig nem tudta összeszedni magát

– állította Nagy Attila Tibor, aki szerint a számokból jól látható, hogy Botka Lászlóra nemcsak a baloldaliak szavaznak, hanem a Fidesz táborából is bőven kap támogatókat.

Nyomoz a rendőrség a parkolóbérletek ügyében

Ugyanakkor a napfény városa sem mentes a botrányoktól. Az Index információi szerint Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselő büntetőfeljelentést tett a rendőrségen a szegedi közgyűlés ellen. Mint ismeretes, korábban a bíróság több szegedi városvezetőt is elmarasztalt a parkolóbérletek ügye miatt. A jogerős ítéletet követően távozott hivatalából Botka László több közeli munkatársa is: Solymos László alpolgármester, Mózes Ervin főjegyző, valamint Kalmár Gábor kabinetfőnök.

Megkerestük az ügyben Szabó Bálint képviselőt, aki a szegedi helyhatósági választásokon polgármesterjelöltként és képviselőjelöltként is indul. A politikus az ügyben egyelőre nem kívánt nyilatkozni, azonban megerősítette: feljelentése nyomán a Szentesi […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/06/02/szeged-botka-laszlo-helyhatosagi-valasztasok-osszefogas-szegedert-egyesulet-fidesz-szabo-balint-nagy-attila-tibor/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megtaláltuk a vállalkozót, akit Magyar Péter megnevezett a törölt posztjában

Kollár Steve, a „magyar Terminátor” egy rakás címet begyűjtött már: volt világbajnok táncos, ingatlanfejlesztő és …