2024. július 18., csütörtökMa Frigyes napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
2024.07.18. Frigyes Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Egy ötéves szatmárnémeti fiú lehet a sakktörténelem legfiatalabb világbajnoka

Hirdetés

Egy ötéves szatmárnémeti fiú lehet a sakktörténelem legfiatalabb világbajnoka

A sakktörténelem legfiatalabb világbajnoka lehetne az ötéves szatmárnémeti Balog Ronaldo – írja a Főtér erdélyi hírportál. Hozzáértők szerint a 2018. november 27-én született szatmárnémeti fiú kivételes tehetséggel van megáldva.

Balog Ronaldo kétéves korától figyelte édesapja játszmáit, egy nap levette a polcról az édesapja, Balog Cristian sakk-készletét, a nagyapai örökséget. A szülők azt várták, hogy játszani fog a bábukkal, ehelyett a fiú az összes figurát hibátlanul felrakta a táblára, majd megkérdezte az édesapjától, játszana-e vele – írja a lap.

„Elállt a lélegzetem, mivel aznap nem is sakkoztam, nem volt előttem a tábla. A fiam emlékezetből rakta fel a figurákat. Még inkább elképedtem, amikor kiderült, hogy ismeri az alapokat. Nem kellett elmagyaráznom neki, hogy a gyalog nem léphet hátra és oldalra. A huszárlépés volt az egyedüli, amit elrontott, ezért megmutattam neki, hogyan kell lépni L alakban. Negyedórát nevettünk a családdal, mivel nagyon izgatott lettem, hogy mit csinál ez az alig hároméves gyermek. Írni, olvasni sem tud, én meg az L betűt magyarázom neki” – nyilatkozta az édesapja, Balog Cristian.

Hirdetés

A fiú játékáról már az egyik sakkmeccseket közvetítő YouTube-oldalra is került fel videó, története már a román sajtóba is eljutott, ahol – többek között az édesapja segítségével is – szponzorokat keresnek neki.

Négyévesen indult az első versenyén, amit meg is nyert

A fiú […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/06/20/sakk-fiu-szatmarnemeti-vilagbajnoksag-tehetseg-oteves/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Dübörög a paksi beruházás, Szijjártó Péter a Roszatom vezetőivel tárgyalt Isztambulban

Dübörög a paksi beruházás, már kilencszáz ember dolgozik a helyszínen, és ez a szám folyamatosan …