2022. január 28., péntekMa Károly, napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 320,00 Ft | CHF: 344,00 Ft
2022.01.28. Károly, Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 320,00 Ft | CHF: 344,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Egy nap alatt kellett dönteni az új uniós Pfizer-beszerzésről

Hirdetés

Egy nap alatt kellett dönteni az új uniós Pfizer-beszerzésről

A kormány döntése értelmében Magyarországnak rendelkeznie kell a teljes lakosság háromszori beoltásához elegendő oltóanyag-mennyiséggel. Ennek megfelelően az operatív törzs rendelkezett arról, hogy a vakcinák fogyását és felhasználhatósági idejét figyelembe véve folyamatos legyen az oltóanyag-utánpótlás.

Pfizer-vakcinából az első uniós beszerzés keretében 10,8 millió adagot rendeltünk, ami november végére mind meg is érkezett. Ezt a felnőttek, valamint a 12–17 év közötti korosztály oltásához használják, és az alapimmunizálás mellett ezt a készletet alkalmazzák a megerősítő harmadik oltáshoz is. Jelenleg Pfizerből van a legtöbb oltóanyagunk, még 2,4 millió dózis áll rendelkezésre – tudta meg lapunk.

Hirdetés

Ezenfelül Magyarország a közelmúltban további 2 millió adag, gyermekek oltására használható Pfizer-vakcinát is rendelt, amely 2022-ben és 2023-ban fog megérkezni. Az első szállítmány, 138 ezer adag vakcina december 14-én érkezett meg, ezzel kezdődhetett meg az érintett korosztály oltása.

Az Európai Bizottság az omikron-vírusvariáns megjelenése miatt újabb közös uniós Pfizer-vakcina-beszerzést indít, amelyben Magyarország is részt vesz. Ez alkalommal hazánk összesen 9,5 millió adag Pfizert rendelt, amelynek köszönhetően 2022 második félévére újabb 3 millió adag, 2023-ra pedig 6,5 millió adag – ebből 1,5 millió adag gyermekek oltásához való – Pfizer-oltóanyag érkezhet hazánkba

– árulta el Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke lapunknak, aki érdeklődésünkre azt is elmondta, az új megrendelés értéke 195 millió euró.

A három beszerzésben Magyarország összesen tehát 22,3 millió Pfizer-oltóanyagot rendelt

– tette hozzá.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/12/22/egy-nap-alatt-kellett-donteni-az-uj-unios-pfizer-beszerzesrol/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kirekesztés, zaklatás, magány – még csak sejtjük, hogy mit tett a gyerekek lelkével a digitális oktatás

Kirekesztés, zaklatás, magány – még csak sejtjük, hogy mit tett a gyerekek lelkével a digitális oktatás

Ahhoz, hogy megértsük, mi történt az iskoláskorú gyerekekkel a járvány alatt, meg kell vizsgálni, hogy …