2023. március 25., szombatMa Irén napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
2023.03.25. Irén Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Egy katonaruhába öltözött, késsel hadonászó férfi próbált meg bejutni a zsinagógába

Hirdetés

Egy katonaruhába öltözött, késsel hadonászó férfi próbált meg bejutni a zsinagógába

A VII. kerületi Dohány utcai zsinagóga biztonsági szolgálatától értesítették a Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját 2023. február 13-án 19 óra 14 perckor, mert körülbelül egy órával korábban egy férfi megpróbált bejutni az épületbe – közölte honlapján a rendőrség.

A biztonsági őrök bejelentésükkel egy időben elküldték az esetről készült kamerafelvételt, amelyen jól látszik, hogy a katonai ruházatot viselő, szakállas férfi félmeztelenre vetkőzött, és a kezében kést tartott.

Mivel az eseménnyel kapcsolatban az esetleges terrorista célzat sem volt kizárható, a TEK felderítői a kiterjesztett környezeti adatgyűjtés után az elkövetőt és tartózkodási helyét beazonosították, majd a 29 éves lengyel állampolgárt szálláshelyén, egy, a zsinagógaközeli hostelben a TEK műveleti egysége elfogta.

A fővárosi rendőrök felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására. A további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság folytatja.

Hirdetés

Az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre a Budapesti Rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy egyelőre semmilyen adat nem támasztja alá, hogy a most őrizetbe vett lengyel állampolgár összefüggésbe hozható lenne a

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/02/14/bunugy-rendorseg-zsinagoga-dohany-utca-terrorelharitasi-kozpont/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Orbán Viktor három témát tart fontosnak

Orbán Viktor három témát tart fontosnak

Már majdnem otthon, de azért még nem teljesen. Hazaérkezés előtt egy belgrádi kitérő: hamarosan találkozó …