2022. augusztus 10., szerdaMa Lörinc napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 401,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
2022.08.10. Lörinc Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 401,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Egy katonai gyermektáborban akár a honvédelmi miniszterrel is össze lehet futni

Hirdetés

Egy katonai gyermektáborban akár a honvédelmi miniszterrel is össze lehet futni

2016 óta idén immár hatodik alkalommal rendez a Magyar Honvédség Honvédelmi táborokat gyermekek számára. A fiatalok összesen 16 tematika közül választhatnak, érdeklődési körtől függően vitorlás-, búvár-, harcos-, hagyományőrző, légierős – és még tucatnyi – tábor között dönthetnek. A táborok sikeresek, a szervezők szerint a meghirdetett helyek órák, napok alatt betelnek.

A honvédelmi tárca közlése szerint a Honvédelmi táborokban nem katonanövendékeket nevelnek. A résztvevőknek – azon túl, hogy jól érezzék magukat – semmi kötelezettségük nincs a sereg felé. Ellenben biztonságos körülmények között, szakemberek irányításával és felügyelete mellett, szórakoztató módon próbálhatnak ki új dolgokat, játszva sajátítanak el olyan képességeket és ismereteket, amelyeket a mindennapi életben is hasznosíthatnak majd, így megismerik saját határaikat, kilépnek a komfortzónájukból. 

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter egy győri tábort keresett fel, ahol azt mondta:

Ez a legszebb hivatás, és fontosnak tartom, hogy a hazaszeretettel minél fiatalabb korban megismerkedhessenek a gyerekek, beletekinthessenek, megismerhessék ennek a hivatásnak egy szeletét.

Hirdetés

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/08/05/honvedelmi-taborok-orszagszerte/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rendkívüli hír: a Molnak köszönhetően újraindul a Barátság kőolajvezeték

A díjkötelezettség átvállalásával a Mol gyors megoldást nyújtott a problémára: az ukránok ígérete szerint néhány …