2024. április 21., vasárnapMa Konrád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
2024.04.21. Konrád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / „Egy drogos k*rva leszel” – újabb részletek derültek ki a bicskei gyermekotthonról, megszólalt egy újabb bentlakó

Hirdetés

„Egy drogos k*rva leszel” – újabb részletek derültek ki a bicskei gyermekotthonról, megszólalt egy újabb bentlakó

A 24.hu-nak adott interjúban a neve megváltoztatását kérő, egykori állami gondozott Zsófi ma már önálló életet él, de a vele történtek megnehezítik a hétköznapjait, miután kirobbant a kegyelmi ügy, annyira felzaklatták az események, hogy nem tudott koncentrálni a munkahelyén és most váltania kell. 

Kísérője, Schmidt Erika volt az az élménypedagógiai tréner, aki elsőként fordult a sajtóhoz V. János, a bicskei pedofil igazgató visszaélései miatt, miután a gyermekotthon dolgozói évekkel azelőtt a gyermekvédelmi jelzőrendszerben hiába jelezték a problémát. Mivel maga is megfordult az intézményben, mialatt V. János vezette a gyermekotthont, több tanút is ismer.

Mint ismert, V. János, a gyermekotthon pedofília vádjával elítélt igazgatója a főszereplője a februárban kirobbant kegyelmi botránynak, amelynek alapját az adta, hogy Novák Katalin volt köztársasági elnök kegyelmet adott K. Endrének, a bicskei pedofilügyben elítélt igazgató, V. János bűntársának. A köztársasági elnök döntése hatalmas vihart kavart, a kegyelmi botrány miatt Orbán Viktor miniszterelnök alkotmánymódosítást nyújtott be. Nyolc nappal később végül Novák Katalin, valamint a döntését ellenjegyző Varga Judit volt igazságügyi miniszter is benyújtotta lemondását. A kegyelmi botrányban szintén érintett Balog Zoltán lemondott a zsinati elnöki tisztségéről, de a püspökiről nem. A közelmúltban interjút adott Pop Mert is, aki 2016-ban feljelentést tett a bicskei gyermekotthon azóta elítéli igazgatója, V. János ellen.

nagy port kavaró kegyelmi ügy miatt ismét reflektorfénybe került a gyermekvédelem témája Magyarországon. A Belügyminisztérium nemrég soron kívüli ellenőrzést rendelt el az összes intézményben.

Hirdetés

Versenyeztek V. János szeretetéért

Zsófi visszaemlékezései alapján a bicskei gyermekotthonban rendre megalázták a gyerekeket és igyekeztek elhitetni velük, hogy nem fognak tudni helyt állni a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/03/20/bicskei-gyermekotthon-eroszak-lanyok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hét vármegyére csaphat le a zivatar, kiadták a figyelmeztetést

Vasárnap a kezdeti naposabb időt követően egyre több felhő lesz felettünk, de legalább pár órára szinte …