2022. január 17., hétfőMa Antal napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 354,00 Ft | USD: 309,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2022.01.17. Antal Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 354,00 Ft | USD: 309,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Eddig huszonötezer aláírás gyűlt össze az ellenzék népszavazási kérdései mellett

Hirdetés

Eddig huszonötezer aláírás gyűlt össze az ellenzék népszavazási kérdései mellett

Az egységes ellenzék által kezdeményezett jövővédő népszavazás célja, hogy Magyarország legyen mindenkié: végre vegyük kezünkbe a járvány miatt nehéz helyzetbe került magyarok megsegítését, és hogy a kormány a magyarok érdekeit védje, ne pedig a fideszes kiváltságosok és Kína érdekeit

– olvasható a közös közleményben.

Az ellenzék azt is írta: az álláskeresési járadék jelenlegi három hónapos időtartama a legalacsonyabb az EU-ban, ami szerintük azt mutatja, hogy az Orbán-kormány „csak emberi erőforrásként tekint ránk, és a végletekig kizsigerel minket”.

Azt azonban elismerték, hogy a járadék kilenc hónapra emelése önmagában nem oldja meg az ország szociális gondjait, de kijelöli azt az utat, amelyen haladni kell.

Hirdetés

A Fudan egyszerre külpolitikai üzenet is, ahol hitet teszünk az ország uniós tagsága mellett, egyben a fiataloknak szóló üzenet is, akiktől Orbán Viktor elvenné a még meg sem épült Diákvárost, a tanulási lehetőséget, hogy mindezeket a kínai kommunista pártnak adja

– közölték az ellenzéki pártok.

Úgy vélik, most bebizonyosodik, hogy van igény a demokráciára Magyarországon, és hogy az egységes ellenzék közös aláírásgyűjtése újra mozgósítani tudja a változást akarókat, „mert a nyílt diktatúra irányába lépkedő NER egyre több ember számára válik élhetetlenné”. Azt is megjegyezték, az ellenzéki összefogás a NER helyett kínál alternatívát.

A közleményben hét ellenzéki politikus álláspontja, személyes tapasztalata is olvasható az aláírásgyűjtésről:

  1. Z. Kárpát Dániel, a Jobbik országgyűlési képviselője szerint fantasztikus látni, hogy milyen lelkesedéssel állnak sorba, hogy nemet mondjanak a keleti diktatúrákra és igent a nyugati jólétre.
  2. Hohn Krisztina, az LMP országgyűlési képviselője elmondta, hogy egymás kezéből vették ki a tollat az aláírók Gödöllőn, mert nagyon érzékenyen érinti őket, hogy három hónap alatt nem lehet munkát találni, de a gyerekeknek akkor is kell enni adni.
  3. Oláh Lajos, a DK országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, amíg valaki aláír, olyan elszántság látszik az arcán, amivel egyetlen hatalom sem szállhat szembe soha. Nagyon jó ezt látni!
  4. Orosz Anna, a Momentum elnökségi tagja, országgyűlési képviselőjelölt szerint az […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/12/21/eddig-25-ezer-alairas-gyult-ossze-az-ellenzek-nepszavazasi-kerdesei-mellett/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

„Nem tudnak lejönni a szerről az oltottak” – tüntetést tartott a Mi Hazánk Budapesten

Ismét oltásellenes tüntetést tartott a Mi Hazánk az úgynevezett „Covid-diktatúra” ellen az Egészségügyért Felelős Államtitkárság épülete előtt Budapesten. …