2020. július 11., szombatMa Nóra, Lili napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
2020.07.11. Nóra, Lili Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Eddig 600 munkanélküli jelentkezett a Honvédséghez

Hirdetés

Eddig 600 munkanélküli jelentkezett a Honvédséghez

Ahogy azt májusban megírtuk, a Honvédség speciális önkéntes tartalékos katonai szolgálat bevezetésével gondolta segíteni a koronavírus-járvány idején a munkahelyteremtést, ezért az ország 25 helyszínén várja azokat a 18 és 50 év közötti magyarokat, akik elveszítették a munkájukat és vállalják a 6 hónapos kiképzést. Az illetmény havi bruttó 161 ezer forint.

Hirdetés

Az első képzések július 1-jén indulnak, az idén 3 ezer jelentkezőre számítanak, de ez bővíthető, mondta el akkor Benkő Tibor honvédelmi miniszter. A Népszava a minisztériumtól most kikérte, eddig mennyien jelentkeztek, hogy alakult a program.

Katonák a Petőfi Laktanyában a Vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandárnál 2020. május 13-án. A Magyar Honvédség a toborzóirodáin és az interneten is vár mindenkit, aki a haza szolgálatát választja - mondta Németh Szilárd a laktanyában ezen a napon tartott sajtótájékoztatóján

Katonák a Petőfi Laktanyában a Vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandárnál 2020. május 13-án. A Magyar Honvédség a toborzóirodáin és az interneten is vár mindenkit, aki a haza szolgálatát választja – mondta Németh Szilárd a laktanyában ezen a napon tartott sajtótájékoztatóján

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

A cikkből kiderül, közel négyezer álláskeresőt vár a honvédség első körben a programban, eddig összesen hatszázan jelentkeztek. A minisztérium a lapnak elmondta, az összes helyszínen folyamatban vannak az érdeklődők szűrése. 

Mint kiderült, a program bármikor megszakítható, például ha időközben munkát találna a jelentkező máshol. A hat hónap alatt az illetmény mellett jár a ruházkodási, illetve az utazási hozzájárulás is. Utóbbi azért, mert a munkaidő végén a résztvevők hazamehetnek a családjukhoz.


A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/06/24/eddig_600_munkanelkuli_jelentkezett_a_honvedseghez/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hőségtől a zivataron át egészen a jégesőkig lehet ma minden az országban

Hőségtől a zivataron át egészen a jégesőkig lehet ma minden az országban

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, És vannak, akik az Indexet olvassák. Támogass te is! Figyelmeztetéseket …