2020. szeptember 22., keddMa Móric napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 336,00 Ft
2020.09.22. Móric Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 336,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Durván csökkentette a kormány L. Ritók Nóra hátrányos helyzetű gyerekeket tanító iskolájának támogatását

Durván csökkentette a kormány L. Ritók Nóra hátrányos helyzetű gyerekeket tanító iskolájának támogatását

Elkeseredett hangú Facebook-bejegyzésben számolt be arról hivatalos oldalán L. Ritók Nóra, az Igazgyöngy Alapítvány alapítója, hogy köznevelési megállapodásukat a felére csökkentik ettől a tanévtől.

Az ismert pedagógus arról írt, hogy már megkapták a hivatalos értesítőt, miszerint az Igazgyöngy a járványhelyzetre hivatkozva jóval kevesebb támogatást kap az idei tanévtől. Amennyiben az alapítvány nem tudja tovább finanszírozni, működtetni az iskolát, lehetőségük van arra, hogy átadják az államnak.

MOST Egészen konkrétan  17 millióról 8, 5 millióra csökkentették az igazgyöngy iskolájának járó állami támogatás összegét.

„Ami bánt, hogy nem szektorsemleges a történet, és semmiféle szakmaiság nem jöhet be érvként. Hiába a magas szintű pedagógiai munka, hiába a hazai és nemzetközi egyetemi partnerség, hiába a helyi együttműködések, az iskolarendszeren belül is, hiába a határon túli magyar pedagógusok módszertani fejlesztése, hiába az együttműködés az OH-val (oktatási hivatal – H.A.). Fűnyíróelv van, és bekényszerítés az állami rendszerbe” – fogalmaz a bejegyzésben L. Ritók Nóra.

A pedagógus hozzáteszi, az is fáj neki, hogy eddig elmondása szerint kínosan ügyeltek arra, hogy olyan területen kínáljanak művészeti képzést a hátrányos helyzetű gyerekeknek, ahol ilyen nincs a környéken. A minisztérium szerint most mégis „fölöslegesek.”

Az Igazgyöngy Alapfokú Művészet Iskola hiába rendelkezett eddig is komoly adományozói körrel, az intézmény vezetője most mégis bizonytalan, hogy meddig tudnak működni ebben a feltételrendszerben.

Hogy túl tudjuk-e élni, mert a költségvetés […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/09/01/igazgyongy_alapitvany_l._ritok_nora_iskola/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Richest Hungarian feliratú maszkkal várták Orbán Viktort a parlamenti ülésteremben

A Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője Varjú László, egy Richest Hungarian – feliratú maszkot helyezett  el Orbán Viktor parlamenti helyén …