2021. április 20., keddMa Konrád, Tivadar napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.04.20. Konrád, Tivadar Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Dübörög az oltóprogram: teljesülhet Orbán Viktor álma a 3 millió beoltott magyarról

Hirdetés

Dübörög az oltóprogram: teljesülhet Orbán Viktor álma a 3 millió beoltott magyarról

Mától újabb lendületet kap a magyarországi oltóprogram: a múlt héten érkezett Szputnyikkal és a tegnap érkezett Pfizerrel is megkezdik az oltást. A 250 ezer Szputnyik vakcinát a Nemzeti Népegészségügyi Központ megvizsgálta, és engedélyezte a beadását, mától megkezdődhet a kiszállítása a kórházi oltópontokra, ahová az eddig bevált rend szerint a háziorvosok szervezik az oltandókat. Praxisonként átlagosan 50 embert küldhetnek oltásra. A 246 870 adag Pfizer-vakcinából 114 ezret második körös oltásokra használnak, 100 ezer adagot a pedagógusok oltására, több mint 32 ezerre pedig a háziorvosok szervezhetnek oltandókat. A háziorvosok jelenleg is oltanak AstraZenecával, Modernával, és néhol még Sinopharm-vakcinával is folynak második körös oltások.

György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, az országos oltási munkacsoport vezetője tegnap megerősítette: az elmúlt napokban a Magyar Honvédség oltóbuszai is folyamatosan dolgoztak. Az oltóbuszokkal mától a katonák második körös oltását végzik, ha ezzel végeztek, akkor újra visszatérnek a kistelepülésekre.

A Pfizer már 1,7 millió adagot hozott Magyarországra, s mint a vállalat legutóbbi közleményében szerepel: a cég Magyarországra az első negyedévre vállalt teljes vakcinamennyiséget leszállította, a második negyedévétől pedig jelentősen növeli az országba szállított vakcinadózisok számát – csak áprilisban csaknem egymillió adag Pfizer–BioNTech-vakcina érkezhet az országba.

Az újonnan érkezett Pfizer–BioNTech koronavírus elleni vakcinákat pakolják a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház intézeti gyógyszertárában 2021. április 7-én

Hirdetés

Az újonnan érkezett Pfizer–BioNTech koronavírus elleni vakcinákat pakolják a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház intézeti gyógyszertárában 2021. április 7-én

Fotó: Vajda János / MTI

Az európai uniós országokat tekintve Magyarország továbbra is jól halad az oltásokkal: míg az Európai Unióban a felnőtt lakosság nem egészen 15 százaléka kapta meg az első dózisát, addig idehaza ma vélhetően átlépjük 30 százalékot. Ugyanilyen jól áll Magyarország a második adag beadásával: az uniós átlag 6,2 százalékával szemben ma már 12 százalék körül állunk.

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ adatai szerint a múlt héten tízből négy védőoltást már a hatvan év alattiak kaptak, hármat pedig a 60 és 69 év közöttiek.

Eddig a 65 évnél idősebb regisztráltak 85 százaléka kapott már oltást, a 80 évesnél idősebbeknél ez a szám 90 százalék. A szakemberek arra hívják fel a figyelmet, hogy a 80 évesnél idősebbeknek még mindig csak a 63 százalékát oltották be, vélhetően sok idős ember még mindig nem regisztrált.

Az uniós korcsoportokra bontott oltási listát böngészve […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/04/08/duborog-az-oltoprogram-meglehet-orban-viktor-alma-a-3-millio-beoltott-magyarrol/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A kiberbűnözők a vakcinákat sem kímélik

A kiberbűnözők a vakcinákat sem kímélik

Az ESET szerint a kiberbűnözők megpróbálják kihasználni a nemzetek oltási programjait: elképesztő ajánlatokkal bombázzák a …