2023. január 31., keddMa Marcella napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
2023.01.31. Marcella Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Drasztikusan emelkedik a társasházi közös költség

Hirdetés

Drasztikusan emelkedik a társasházi közös költség

Kaplonyi György elmondta, hogy sok olyan szolgáltatás drágul, amely a közös költség részét képezi. Egyrészt megnőttek az energiaárak, és azok a házak, ahol lift van, ott az üzemeltetéshez nagyon kevés a 144 kilowattórás kedvezményes tarifa, efelett pedig az áramdíj már a duplájára növekedett. Ezenkívül komoly növekedés lesz még a házközponti fűtéses épületeknél: a legdurvább emelés ott várható, ahol rossz, régi az épület, vagy nem hőszigetelt a kazánház vagy régiek a kazánok.

„Másrészt jelentősen drágultak a a karbantartási, felújítási költségek is. Ez utóbbiak mögött részben az áll, hogy a liftkarbantartók, takarítók között rengeteg katás kisvállalkozó volt, akik most már kedvezőtlenebb körülmények közt tudnak adózni. A problémát azonban nemcsak a kedvezményes adózás megszűnése jelenti, hanem az is, hogy emiatt kevesebb lett a vállalkozó, mert sokan elmentek inkább alkalmazottnak kis cégekhez” – mondta Kaplonyi György.

A szakértő azt mondta, hogy mivel a karbantartási, felújítási munkák a közös költségnek akár a 40 százalékát is kiteszik, így az energiaköltségekkel együtt

biztosan nő legalább 30-40 százalékkal a közös költség a társasházaknál.

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/01/19/magyarorszag-tarsashazak-kozos-koltseg-3000-forintos-emeles-kaplonyi-gyorgy/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rajzszakkör a Hősök terén: 16 ezer hiányjel szimbolizálja, hogy mekkora a baj az oktatásban

Rajzszakkör a Hősök terén: 16 ezer hiányjel szimbolizálja, hogy mekkora a baj az oktatásban

„16 140. Ez csak egy szám. Ennyi pedagógus hiányzik az oktatási rendszerből. De minden szám …