2021. április 20., keddMa Konrád, Tivadar napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 299,00 Ft | CHF: 326,00 Ft
2021.04.20. Konrád, Tivadar Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 299,00 Ft | CHF: 326,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Drámai képsorok a Covid-intenzív osztályokon zajló heroikus küzdelemről

Hirdetés

Drámai képsorok a Covid-intenzív osztályokon zajló heroikus küzdelemről

A legfrissebb, szombati adatok alapján 1437 koronavírusos beteg van országos szinten lélegeztetőgépen a különböző kórházak intenzív osztályain, ez a szám ugyan az előző naphoz képest kevesebb, de így is hatalmas az egészségügy terheltsége. A lélegezetőgépes ágyak számát tekintve Orbán Viktor egy korábbi rádióinterjújára lehet támaszkodni, a miniszterelnök akkor azt mondta, összesen 3123 áll rendelkezésre ilyenből itthon. Voltak ellentmondások a számokban, ezekről az Index is írt korábban.

Egyes kórházakban az altatásos (invazív) lélegeztetésben elhunytak száma akár 95 százalékos is lehet – állítja a Magyar Orvosi Kamara, a szervezet ezért arra kérte Pintér Sándor belügyminisztert, hogy ellenőrizzék, minden megfelelően zajlik-e. Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara elnöke úgy fogalmazott:

Hatalmas a fizikai, lelki terhelés a kollégákon, de még működik az orvosi eskü: ha összeszorított foggal, ha nehéz feltételek mellett vagy azok nélkül, de csinálják, teszik a dolgukat. 

A kamara azt javasolja, hogy legyenek ellenőrzések arra vonatkozóan, hogy a lélegeztetések megfelelően zajlanak-e, mert 

Hirdetés

NAGYON MAGAS A HALÁLOZÁSI ARÁNY A LÉLEGEZTETETTEK ESETÉBEN.

Arról nincsenek hivatalos adatok, hogy Magyarországon milyen arányban kerülnek le élve a lélegeztetőgépről a koronavírusos betegek. 

A kialakult helyzet miatt megy személyesen a „frontvonalra” Kásler Miklós miniszter. Az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben tett látogatásának tapasztalatai alapján a miniszter közölte: a dolgozók odaadása „az egy éve tartó […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/04/03/lelegeztetogep-honvedkorhaz-koronavirus/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Korrupcióellenes átalakításokat ígér a kormány Brüsszelnek

Korrupcióellenes átalakításokat ígér a kormány Brüsszelnek

Van az a pénz, amiért Magyarország is jobban odafigyelne a korrupcióellenes harcra – summázta a Népszava …