2024. május 20., hétfőMa Bernát, Felícia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
2024.05.20. Bernát, Felícia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Döntött a Kúria a Magyar Rádió egykori épületének sorsáról

Hirdetés

Döntött a Kúria a Magyar Rádió egykori épületének sorsáról

Korábban írtunk arról, hogy a kormány segítségével a Magyar Rádió egykori épületében hozhatják létre a Pázmány Péter Katolikus Egyetem új budapesti campusát. Az ügyről Pikó András polgármester is beszélt az Indexnek adott márciusi interjújában.

Most a hvg.hu számolt be arról, hogy miután a kerületi önkormányzat védelem alá helyezte az épületet és változtatási tilalmat javasolt, a Fővárosi Kormányhivatal megtámadta ezeket a lépéseket (a hivatal élén jelenleg Sára Botond főispán áll, aki a Fidesz VIII. kerületi polgármester-jelöltje is egyben, bár ő a választás miatt nemrég szabadságot vett ki). A hivatal többek közt azért akarta visszavonatni a kerületi rendeletet, mert a jogszabályok szerint változtatási tilalmat csak legalább telektömb nagyságú területre lehet elrendelni, nem egyes épületekre.

Megjegyezték azt is, hogy miután az önkormányzat tudhatott arról, hogy a kormány korábban kiemelt beruházássá nyilvánította a Magyar Rádió egykori épületét érintő fejlesztést, ezért az önkormányzat „jogalkotói hatalommal való visszaélést valósított meg”, hiszen a helyi jogszabály nem ütközhet magasabb jogszabályba. Szerintük a rendeletalkotást „nem annak a jogrendszeren belüli rendeltetése szerinti célra” használták […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/04/26/budapest-magyar-radio-epulet-pazmany-peter-katolikus-egyetem-campus-kuria-dontes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Vitézy Dávid: Már egy hónapja épül a kampányzebra az Astorián

Egy hónapja számoltunk be arról, hogy új, jelzőlámpás gyalogátkelő létesül az Astoriánál, a Rákóczi úton, …