2023. február 8., szerdaMa Aranka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 362,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
2023.02.08. Aranka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 362,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Dömötör Csaba: Kevesebb drága szankciót, több beleszólást az embereknek

Hirdetés

Dömötör Csaba: Kevesebb drága szankciót, több beleszólást az embereknek

Dömötör Csaba az interjúban a Reuters napokban közzétett hírére utalva hozzátette, hogy Brüsszelben már a nukleáris energiára kiterjedő, tizedik szankciós csomagra is javaslatot akarnak tenni, ami “csontig hatoló következményekkel járna” a nukleáris energiát nagy arányban használó országokban, így Magyarországon.

A konzultáció eredménye szerint a válaszolók 97 százaléka hallani sem akar nukleáris energiára, gázra vonatkozó szankciókról, de az olajszankcióknak sincsen támogatottsága.

Az inflációt az év végére tíz százalék alá kell szorítani

– fűzte hozzá.

Hirdetés

A felsőoktatást érintő uniós forrásmegvonásra vonatkozó felvétésre az államtitkár azt mondta: „a magyar fejlesztési programokról, uniós források felhasználásáról megállapodás született, papírunk van arról, hogy ezek a programok jók”. Azokat a kéréseket, amelyeket az Európai Bizottság megfogalmazott, a kormány elfogadta, az országgyűlés ősszel 17 módosítást fogadott el. Most újabb feltételekkel állnak elő úgy, hogy az oktatás szabályozásában az EU-nak nincs is jogköre.

Azt is elmondta, hogy a magyar diákok számára idén és a jövőben is elérhető lesz az Erasmus program, ha a brüsszeli tárgyalások nem vezetnek eredményre, a kormány biztosítja a szükséges összeget, a magyar diákokat nem érheti hátrány.

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20230115-domotor-csaba-kevesebb-draga-szankciot-tobb-beleszolast-az-embereknek.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szijjártó Péter: Megérkezett a három mobil mentőállomás

A külügyminiszter azt írta, hogy a két kisebb és egy komplex műtőképességekkel is rendelkező klinikai …