2023. december 11., hétfőMa Árpád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 381,00 Ft | USD: 354,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2023.12.11. Árpád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 381,00 Ft | USD: 354,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Dömötör Csaba: 1956 küzdelme minket is kötelez

Hirdetés

Dömötör Csaba: 1956 küzdelme minket is kötelez

A politikus szavai szerint a forradalom napjai olyan napok voltak, melyek “nehézségeikben is dicsőségesek, és okkal vésődtek be a legnagyobb magyar tettek könyvébe”.

Úgy fogalmazott: a forradalmároknak a haza- és szabadságszereteten kívül nem sok fegyverük volt. De ez a szeretet erősebb volt minden harckocsinál – mondta. Hozzátette: “ha ezek a falak nem csak beszélni, hanem kérdezni is tudnának, talán azt kérdeznék: mi adnánk-e az életünket a hazánkért?”

A bizottság 22 tagja közül csak 13 élhette meg a rendszerváltást – mondta a rektor, aki hat tagról külön-külön is megemlékezett néhány mondatban. Az elnök és a titkár mellett méltatta Mosonyi Emilt, Kollár Lajost, Csonka Pált és Sinay Gábort.

Czigány Tibor beszédében megemlékezett Sólyom László nemrég elhunyt korábbi államfőről is, “aki elnöksége idején minden évben eljött az ’56-os ünnepségre és beszédet mondott.”

Hirdetés

A rektor szólt Vajna Zoltán professzorról, a BME gépészmérnöki karának egykori dékánjáról is, “aki ugyancsak szívén viselte a műegyetemi ünnepséget” és akinek részben köszönhető, hogy az egyetem ’56-os ünnepsége ma már az állami ünnepségsorozat része.

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20231022-domotor-csaba-1956-kuzdelme-minket-is-kotelez.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Három év börtönt kapott a honvédségtől eltávolított szexuális ragadozó

Dobó Dénes közleménye szerint a katonai tanács a vádlottat kétrendbeli szexuális kényszerítés bűntettének kísérletében mondta …