2023. február 2., csütörtökMa Karolina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 352,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
2023.02.02. Karolina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 352,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Dollárbaloldal: Elképesztő hazudozásba kezdett Karácsony – videó

Hirdetés

Dollárbaloldal: Elképesztő hazudozásba kezdett Karácsony – videó

Karácsony Gergely a volt indexesek blogjának a dollárbaloldal kampányfinanszírozási botrányáról azzal próbálta hárítani a kérdéseket, hogy mondta, szürreálisnak érzi, hogy miközben az elmúlt évek egyik legnagyobb beruházása érkezett fontos mérföldkőhöz, őt egy olyan ügyben faggatják, ami – az ő szavaival élve – régen volt. Mindezek mellett azzal is szembesítették, hogy azt mondta korábban, nincsen a baloldal kampányában külföldi pénz, erre azt mondta hogy nem emlékszik erre az interjúra, majd hogy a törvények szabályozzák ezt, aszerint jártak el, de ő nem nagyon vett részt tevékenyen ebben a kampányban. „Inkább örüljünk neki, hogy újra jár a metró a Deák téren” – búcsúzott meglehetősen szánalmas módon.

A frakcióvezető-helyettes hangsúlyozta, az előző ülésen kapott tájékoztatásból szembesült azzal, hogy csaknem hárommilliárd forintot utaltak külföldről a dollárbaloldalhoz, minden bizonnyal a választások befolyásolására. Kiemelte, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom több mint 1,4 milliárd forint értékben intézett utalásokat a DatAdat osztrák anyavállalatának részére.Halász János rögzítette, hogy a DatAdat az a cégcsoport, ami Bajnai Gordonhoz is köthető, valamint az ő korábbi embereihez.

A kormánypárti politikus a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV) intézett feljelentésében azt kérte, vizsgálják ki, ezért a pénzért ez a cég milyen munkát végzett, milyen valós, számlával bizonyított teljesítés húzódik mögötte, mert hogyha ez hiányzik, hogyha az nem valós, akkor fölmerülhet a költségvetési csalás megalapozott gyanúja. Hozzátette, nemcsak a NAV Bűnügyi Főigazgatóságához fordult, hanem az Állami Számvevőszékhez is.

A fideszes képviselő leszögezte, hogy egy olyan dolog történt, ami Magyarország nemzetbiztonsági érdekeit és az ország szuverenitását durván sérti, mert egy országgyűlési választást nem lehet külföldről finanszírozni. Hangsúlyozta, a baloldal nem a magyarok, hanem azok érdekeit képviseli, aki fizet nekik. Ezt az ország elárulásának nevezte. Ezért kérték a nemzetbiztonsági szolgálatokat arra, tekintsék át az egységes ellenzék kampánytámogatásának kérdését – tette hozzá Halász János.

Hirdetés

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20230124-karacsony-nem-emlkszik-dollarbaloldal-botrany.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Áttörést hozhatnak az orvostudományban a Semmelweis Egyetem kutatói

Áttörést hozhatnak az orvostudományban a Semmelweis Egyetem kutatói

A 2017 óta tartó vizsgálatkor, amelynek első eredményeiről a Science Advances című tudományos szaklap is …