2021. október 21., csütörtökMa Orsolya napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
2021.10.21. Orsolya Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Dobrev Klára felvázolta programját a második forduló előtt

Hirdetés

Dobrev Klára felvázolta programját a második forduló előtt

Dobrev Klára az a politikus, egyben ellenzéki miniszterelnök-jelölt, aki mindenkivel kezet fog, és bárkit megölel, aki ezt igényli – derült ki mindenekelőtt a Demokratikus Koalíció politikusának szombati kőbányai pártrendezvényén.

Sőt a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban Dobrev Klára azt is elmondta magáról, hogy hónapok óta mást sem csinál, mint fáradhatatlanul járja az ország településeit, ahol értő figyelemmel hallgatja az emberek problémáit. Egészen onnantól kezdve, hogy a kisnyugdíjasnak a rezsiszámlával, a mentősnek a munkaruhájával, a fogorvost magának megengedni nem tudó embernek pedig a fogatlanságával van problémája.

A karmelita kolostorból lenézve nem lehet látni, nem lehet megérteni, hogy milyen például egy kétgyermekes, egyedülálló édesanya reggele vagy egy három műszakban dolgozó, alulfizetett ápolónőé. Ezzel szemben csak úgy lehet tisztességgel kormányozni, ha a miniszterelnöknek van füle, lelke, szíve, amivel veszi az emberek gondjait, bajait. Lehet nézegetni a statisztikákat és a kimutatásokat, de érteni is kell, hogy a számok mögött emberek, sorsok, családok vannak

– osztotta meg a politikai hitvallását Dobrev Klára, aki kiemelte, ő ma sokkal többet tud a magyar emberek problémáiról, mint amennyit a kormány 12 év alatt megtudott.

Hirdetés

Ennek jegyében a DK miniszterelnök-jelöltje megemlített néhány konkrét elemet is a programjából, köztük a korábban beharangozott, 2022-től beindítandó panelprogramot. Ahogy erről már beszámolt az Index is, Dobrev Klára elképzelése szerint ezt a nagyszabású, energiatakarékosságot szolgáló lakásfelújítási programot kiterjesztenék a régebbi építésű társasházakra is önrész fizetése nélkül. A politikus most is elmondta, 2010 előtt rengeteg panelház újult meg az uniós támogatásoknak hála, majd a kormány leállíttatta a programot. Ők viszont feltámasztanák.

Csak hogy később legyen mit számonkérni, idézzük szó szerint, mit jelentett ki Dobrev Klára:

Fel fogjuk újítani Magyarország teljes panel- és társasházállományát, ami a klímaváltozás szempontjából is hihetetlenül fontos. A stadionokra és a vadászati kiállításokra költött összegeket lakásfelújításra fogjuk költeni.

image 6483441 (29)

Fotó: Kaszás Tamás / Index

Szót ejtett az úgynevezett sávos rezsitámogatásról és a rezsiminimumról is, amelyről röviden a miniszterelnök-jelölti vitán is beszélt már. Ennek lényege, hogy minél alacsonyabb egy háztartás összbevétele, annál kisebb legyen a rezsiszámla. Itt egy olyan egzakt ígéretet is tett Dobrev Klára, hogy a rászoruló családok rezsikiadása nem haladhatja meg az összkiadásaik húsz százalékát. Érdekesség, hogy a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/10/09/dobrev-klara-program-dk-elovalasztasminiszterelnok-jelolt-kampanyrendezveny/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Áder János: Magyarország területének 13 százalékát elsivatagosodás fenyegeti

Áder János: Magyarország területének 13 százalékát elsivatagosodás fenyegeti

Alig található a Földön jó minőségű, könnyen hozzáférhető, tisztítás nélkül fogyasztható víz, mert az emberiség …