2023. június 6., keddMa Norbert napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 369,00 Ft | USD: 345,00 Ft | CHF: 379,00 Ft
2023.06.06. Norbert Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 369,00 Ft | USD: 345,00 Ft | CHF: 379,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Dobrev Klára: Az orbáni politika Európa-ellenes

Hirdetés

Dobrev Klára: Az orbáni politika Európa-ellenes

„Bár Európa lassan ébredt, már felismeri, az Orbán-kormány Európa-ellenes politikája az uniót is veszélyezteti. Nem volt kormányzás az elmúlt 12 évben, társadalmi rombolás folyt, amely már Orbán hatalmát is veszélyezteti – ezért kell alternatívát mutatni, amit a DK és a párt árnyékkormánya képvisel” – nyilatkozta Dobrev Klára az RTL-nek adott interjújában, amelyben az árnyékkormány vezetőjét először Gyurcsány Ferenc emlékezetes öleléséről kérdezték. Dobrev Klára szerint nem volt semmi különös a mozdulatban:

Mindenkinek azt kívánom, hogy olyan közösség része legyen a munkájában, amelynek tagjai erősen kiállnak egymásért

– nyilatkozta az árnyékkormány vezetője, aki külön kitért arra is, hogy Gyurcsány Ferenc „nem fogta le, nagyon sokszor elmondta Földi Judit is, hogy egy nagyobb baráti ölelés volt ez egy nagyon nehéz másfél év után. Mindannyian ott álltunk Földi Juci mellett, örültünk neki, büszkék is vagyunk rá, mert sokat küzdött a kormánnyal szemben.”

Dobrev Klára szerint a DK a kritikákkal ellentétben sokat tanult a választási vereségből, ezt az árnyékkormány is bizonyítja, hiszen ez alternatívát kínál az országnak a kormányzásra. Az ellenzéken belüli általános ellentétekről úgy nyilatkozott, veszekedősebb kormányra van szükség az elmúlt tizenkét éve után.

Hirdetés

Gyurcsány Ferenc nem az ellenzéknek üzent

Kitért a párt elnöke a március 15-i beszédére is. Dobrev Klára szerint Gyurcsány Ferenc nem az ellenzéknek üzent: „Ugyan. Mindenkinek üzent, aki a politikában akart dolgozni.” Bár odaszúrta, hogy „hiába a legjobb szakértő valaki, mert ha nincs mögötte erős politikai bázis, akkor a fiókba kerülnek a tanulmányai”. Bár Karácsony Gergely főpolgármester következő választáson való támogatásáról még nem döntött a DK. Arra a kérdésre, hogy elégedett-e Karácsony Gergely munkájával, úgy reagált, hogy „erről a következő hónapokban még nagyon sokat beszélgetünk”.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/03/20/dobrev-klara-demokratikus-koalicio-interju-orban-viktor-gyurcsany-ferenc/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

20 ezer penészes, jelöletlen tojást foglalt le a NAV – videó

Sem a tojások héján, sem pedig a csomagolásukon nem volt jelölés és az árut nem …