2021. október 21., csütörtökMa Orsolya napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
2021.10.21. Orsolya Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Dobrev Klára az élen, Márki-Zay Péter kiejtheti Jakab Pétert

Hirdetés

Dobrev Klára az élen, Márki-Zay Péter kiejtheti Jakab Pétert

Szeptember 28-án, kedd este véget ért az előválasztás első fordulója, de a szavazatokat csak szerdán délelőtt 10 órakor, országszerte húsz különböző helyszínen kezdték összesíteni.

A vártnál lassabb számlálás

A számlálás lényegesen lassabban haladt az előzetesen vártnál, 16 óra felé közeledve összefoglalta az Országos Előválasztási Bizottság, hogy ennek mi az oka. Az általános választásokkal ellentétben az előválasztáson a szavazólapokat nem pecséttel, hanem QR-kódok használatával hitelesítik.

A voksoláskor a választók azonosítását követően a szavazóbiztosok hitelesítették, „becsippantották” a szavazólapokat. A számlálás során ezért újra be kell olvasni a QR-kódokat, hogy megállapítsák a hitelességüket. A tájékoztatás szerint ez a folyamat a vártnál több időt vesz igénybe, ráadásul a vidéki számlálók az eredményeket egy adatbeküldő rendszeren keresztül juttatják a központba, de ezeket még össze kell vetni az elkészült papíralapú jegyzőkönyvek tartalmával is.

Ezzel együtt már szerda délután biztossá vált, hogy aznap nem lesz végleges eredménye a miniszterelnök-jelölti versenynek.

Hirdetés

Az első eredményekre 17:17-ig kellett várni, innentől kezdve hasonló időtávban egymástól, minden bejelentkezéskor öt egyéni választókerület voksait, és a miniszterelnök-jelölti szavazatokat ismertették.

Márki-Zay Péter kiütheti Jakab Pétert

Az […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/09/30/dobrev-klara-az-elen-marki-zay-peter-kiejtheti-jakab-petert-igy-all-az-elovalasztas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Áder János: Magyarország területének 13 százalékát elsivatagosodás fenyegeti

Áder János: Magyarország területének 13 százalékát elsivatagosodás fenyegeti

Alig található a Földön jó minőségű, könnyen hozzáférhető, tisztítás nélkül fogyasztható víz, mert az emberiség …