2021. május 15., szombatMa Zsófia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.05.15. Zsófia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Dobrev Klára a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje

Hirdetés

Dobrev Klára a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje

A Demokratikus Koalíció oldalán indított online rendezvényen végre „lehullt a lepel”, és bemutatták a párt miniszterelnök-jelöltjét: Dobrev Klárát, aki a közelmúltban 4320 kilométert tett meg, felkeresett 39 települést, 71 fontos beszélgetésen van túl. Rengeteg mindennapos problémával találkozott a „Kevesek Magyarországán”, a DK azonban egy év múlva a „Sokak Magyarországát” akarja létrehozni.

Cikkünket folyamatosan frissítjük!

Mannhalter Dániel, az online jelöltbemutató műsorvezetője hangsúlyozta: ez az esemény nem csupán a DK-soknak, hanem „egész Magyarországnak fontos”.

Az online esemény kisvideóiban elhangzott, hogy a „Kevesek Magyarországán” a nyugdíjasok nagyon nehéz helyzetben vannak, „egy bezárt világban élnek”, a pedagógusok rosszul élnek, a Fidesz „rátette a kezét” a mezőgazdaságra, „nagyon sokan dolgoznak keményen a földeken, de nem ők járnak jól”, az Orbán-kormány 10 év alatt „lerombolta az egészségügyet”.

Hirdetés

„Bátorítani akarom az embereket”

Készen állok, hogy jövő tavasszal az Önök szavazataival legyőzzem Orbán Viktort és romlott rendszerét

– jelentette ki Dobrev Klára.

Beszédében a DK miniszterelnök-jelöltje elmondta: mindenki életében vannak olyan döntési helyzetek, amelyek előtt nem szabad azzal foglalkoznia, ki mit tanácsol, mások alkalmasnak tartják-e a feladatra, saját magában kell éreznie, hogy meg tudja csinálni a feladatot. „Érezni kell a sejtjeinkben, a csontjainkban, hogy tudjuk és akarjuk” – fogalmazott.

Készen állok, hogy a DK, a Momentum, a Jobbik, a Párbeszéd és az LMP támogatásával új európai köztársasági korszak köszöntsön Magyarországra

– mondta Dobrev Klára.

A politikus szerint az ország nagy bajban van, a következő kormányra tengernyi feladat vár: „vissza kell vinni hazánkat a törtélem főutcájára”, „mi magyarok európaiak vagyunk minden ízünkben”.

Dobrev Klára azonban úgy látja, hogy Orbán Viktor ebből a nyelvi, kulturális hagyományból akarja Magyarországot „kirángatni” és Oroszországhoz vagy Kínához kötni, de ez „történelmi árulás”, „ez tragédia lenne, ettől meg kell óvnia a következő kormánynak Magyarországot”.

Tudom, hogy mi meg is fogjuk tudni óvni

– jelentette ki.

Dobrev Klára kifejtette, hogy erős és büszke állam csak ott lehet, ahol a kisebb közösségek erősek és büszkék.

Ha azt akarjuk, hogy soha többé ne jöjjön vissza az a rémálom, ami az Orbán-rendszer, akkor nem csak ránk politikusokra van szükség (…) bátorítani akarom az embereket, hogy vegyenek részt a közügyekben

– emelte ki.

Erőt és hitet adna az országnak

A járványhelyzettel kapcsolatban elmondta, „a hatalom gyenge és kormányzásképtelen”, és lépésről-lépésre, „a szemünk láttára esett szét a magyar állam”, ami „katasztrofális következményekkel jár”, hiszen a vírus harmadik hullámára magyarok ezrei haltak meg emiatt.

A vírus nem fogadott szót a kormánynak, a valóság kíméletlenül mutatta meg, mennyi tartalom van Orbán szavai és kormányzása mögött. Nincs szakértelem, nincs tudás mögötte

– jelentette ki Dobrev Klára.

A DK miniszterelnök-jelöltje szerint ideje mérleget vonni, és bármennyire fájó is, „Orbán Viktor és politikája nemzeti tragédiába sodorta Magyarországot”.

Arról is beszélt, hogy a mai Magyarországon „a kevesek dőzsölnek és harácsolnak a sokak zsebéből kivett pénzből”. Dobrev Klára azt mondta: azért jött, hogy erőt és hitet adjon, hogy van egy másik Magyarország, lehet „újra a sokak Magyarországa, szólhat a politika rólunk”.

„Tudom, hogy sokan féltik az ellenzéket”

Az előválasztásra kitérve kiemelte: ország-világnak megmutatják, mi a különbség a demokraták és az akarnokok között.

Azok lesznek az ellenzéki összefogás jelöltjei, akiket Önök megválasztanak. A Fidesz jelöltjei azok lesznek, akiket Orbán kijelöl. Micsoda más világ!

– fogalmazott.

A DK miniszterelnök-jelöltje szerint az előválasztás nemcsak közös élmény lesz, hanem közös tapasztalat: egy csatarend, ahol az egész csapat megtanul együtt mozogni, beáll amögé, akit a legtöbben támogatnak. Az előválasztás egyszerre szól versenyről és önfeláldozásról, bajtársiasságról – minden benne van, ami egy koalíciós kormányzás előkészítéséhez kell – tette hozzá.

„Tudom, hogy sokan féltik az ellenzéket az előválasztástól, nem lesz-e baj, hogy egymással fogunk versenyezni, de ez nem baj, hanem előny, ez mellette szól. Senki sem születik olimpiai bajnoknak, hanem versenyez. Senki nem születik győztesnek, győztessé csak válni lehet” – fejtette ki Dobrev Klára.

Milyen lesz a „sokak Magyarországa”?

A DK miniszterelnök-jelöltje szerint először is az összeomlott magyar államot kell helyreállítani. Ugyanakkor azt mondta: a 2022-es választáson nem neki, nem a DK-nak kell, hogy legyen programja, hanem az ellenzéki összefogásnak és a koalíciós kormánynak.

Az én programom az lesz, amiről a DK, az MSZP, a Jobbik, az LMP, a Párbeszéd, a Momentum megállapodik. Az lesz az én kormányprogramom, ami élvezi mindegyik párt támogatását 

– szögezte le.

Dobrev Klárának is vannak szívügyi, de megjegyezte: „sokak szerencséjére a futball nincs közöttük”.

A politikus európai magyar köztársaságot szeretne, hogy a sokak Magyarországa az igazságra épüljön. Azt is bejelentette, hogy a koalíciós kormány, amint hivatalba lép, korrupciós vészhelyzetet fog hirdetni. Ígéretet tett arra, hogy a Fidesz által alapítványokba „kilopott” közvagyont vissza fogják venni, a felelősök pedig a bíróságok fognak felelni „az elsőtől az utolsóig”.

A miniszterelnök-jelölt hozzátette: meg kell akadályozni, hogy a fideszes oligarchák kimentsék a vagyonukat, ezért a 2022-es választás után, a koalíciós kormány azonnal csatlakozni fog az Európai Ügyészséghez, és „kiirtják a korrupciót”.

„A család az család”

Dobrev Klára szívtelennek és gonosznak nevezte az Orbán-rendszert. Konkrét intézkedéseket is említett a miniszterelnök-jelölti beszédében: ötvenezer forint egyszeri segélyt, és legalább százezer forintos kárpótlást adnának a nyugdíjasoknak az elmúlt tíz év veszteségeiért. „Vezessük vissza a nyugdíjak svájci frank alapú indexálását” – tette hozzá.

A politikus szerint a rezsicsökkentés azoknak segít, akik az úszómedencéjüket, kocsibeállójukat akarják fűteni. Az azonban, aki keveset fogyaszt, csak kevés támogatást kap.

A luxus rezsicsökkentés helyett be kell vezetni a közműminimumot – húzzunk egy határt, aki kevesebbet fogyaszt, kapja ingyen, aki többet, fizessen kicsit többet, aki sokkal többet fogyaszt, fizessen sokkal többet – fejtette ki.

Dobrev Klára hangsúlyozta: család az család, vagyis család ott van, ahol szeretet van. Arra hívta fel a figyelmet, hogy a családi pótlék tíz éve változatlan, ezért az a szívügye, hogy a duplájára emeljék. Ahol fogyatékos gyereket nevelnek, vagy egyedülálló a szülő, háromszorosára kellene emelni.

A DK politikus szerint a kormány a nőket, az anyákat sem veszi emberszámba, mert „Orbán szerint a politika nem nőknek való”.

Csak nehogy meglepetés érje és végül egy nő mutassa meg neki, hogy neki meg a kormányzás nem való

– jelentette ki Dobrev Klára.

Kampányüzemmódra kapcsoltak

Az elmúlt hetekben, napokban láthatóan felgyorsultak az események a Demokratikus Koalíció háza táján, és a párt prominensei egy minden bizonnyal tudatos kommunikációs stratégia megvalósításaként egymás után dicsérték Dobrev Klára kvalitásait.

Vágó István, az egykori „kvízmester”, a DK […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/05/02/dobrev-klara-a-demokratikus-koalicio-miniszterelnok-jeloltje/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Még csak tesztüzemben működik a védőoltást igazoló alkalmazás

Még csak tesztüzemben működik a védőoltást igazoló alkalmazás

Mától ingyenesen elérhető a védőoltást igazoló mobilalkalmazás a szolgáltatóknak és az oltottaknak is − olvasható a koronavírus-járvány …