2024. február 23., péntekMa Alfréd napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2024.02.23. Alfréd Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Díszpolgár lett Matolcsy György

Hirdetés

Díszpolgár lett Matolcsy György

A közgyűlés csütörtöki zárt ülésén meghozott döntései szerint több személynek és szervezetnek adományoz díjat. Matolcsy Györgyöt, a Magyar Nemzeti Bank elnökét a közgyűlés Kecskemét díszpolgárának választotta.

A Kecskemét Város Díszpolgára kitüntető címet Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke és Nemesszeghy Lajosné, a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola és Gimnázium alapítója, igazgatója posztumusz kapta meg. Azonban a BAON beszámolójából nem derült ki, miért kapta a címet Matolcsy.

Az egyik helyi lap szerint az adományozás oka, hogy a kecskeméti egyetem építése mögött a Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Bank alapítványai álltak.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/05/25/matolcsy-gyorgy-diszpolgar-kituntetes-kecskemet-magyar-nemzeti-bank/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Három év börtönt kapott a honvédségtől eltávolított szexuális ragadozó

Dobó Dénes közleménye szerint a katonai tanács a vádlottat kétrendbeli szexuális kényszerítés bűntettének kísérletében mondta …