2023. február 1., szerdaMa Ignác napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.02.01. Ignác Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Digitálisan is elérhetővé tették Habsburg Ottó szellemi örökségét

Hirdetés

Digitálisan is elérhetővé tették Habsburg Ottó szellemi örökségét

Az eseményen Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, hogy a Habsburg Ottó teremtette Európa-eszme, az általa követett politikai gondolkodásmód „összehoz bennünket”. Az utolsó magyar trónörökös életműve ma is figyelemre méltó „mindazok számára, akiket érdekel múltunkból kinövő jelenünk” – tette hozzá.

Mérföldkőhöz érkezett a hagyaték gondozására vállalkozó intézmény munkája: eljött az ideje annak, hogy a szellemi örökség a világhálón is megjelenjen, mindenki által elérhető formában – hangsúlyozta, megjegyezve, hogy a magyar társadalom egyre nagyobb része az internetről tud a leggyorsabban információhoz jutni, ott olvas híreket.

Ha a Gutenberg-galaxis nem tűnik el, és súlya sem változik, annak csak örülhetünk

– mondta Gulyás Gergely. A miniszter úgy fogalmazott, „mától Habsburg Ottónak is megvan a maga csillagrendszere a digitális világegyetemben”.

Hirdetés

Felidézte, hogy az utolsó magyar trónörökös nagy utat járt be. Hozzájárult ahhoz, hogy a vasfüggöny és a berlini fal ne ossza meg többé Európát és Németországot.

Habsburg Ottó gyermekként élte meg a Habsburg birodalom bukását és apja, IV. Károly halálát, de megváltozott státusától függetlenül ősei örökségét és legjobb […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/01/23/gulyas-gergely-miniszterelnokseg-habsburg-otto-alapitvany-tortenelem/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egy ismert kutatónő a győri lakástűz egyik áldozata

Egy ismert kutatónő a győri lakástűz egyik áldozata

Nagy lángokkal égett egy kétemeletes társasház Győrben hétfőn hajnalban. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint több mint …